Live

12.9 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_img
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Στο Άγιον Όρος ο Οικουμενικός Πατριάρχης το Νοέμβριο

Στο Άγιον Όρος ο Οικουμενικός Πατριάρχης το Νοέμβριο

Eύρης Τσουμής – www.makthes.gr

Το Νοέμβριο θα βρεθεί για ολιγοήμερη επίσκεψη στο Άγιον Όρος ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος. Το ανακοίνωσε ο ίδιος πριν από λίγες μέρες σε αντιπροσωπεία της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου που με επικεφαλής τον ηγούμενο κ. Βαρθολομαίο, τον επισκέφτηκαν στο Φανάρι.

Μεταξύ άλλων συζήτησαν και το επίμαχο θέμα της Μονής που τελεί υπό κατάληψη από τους ζηλωτές εδώ και σχεδόν 50 χρόνια και ο Οικουμενικός Πατριάρχης σημείωσε πως καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή του.
“Εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του και δήλωσε ότι κατανοεί απόλυτα τον σταυρό που κουβαλάμε, καθώς το ζήτημα χρονίζει”, δήλωσε στο makthes.gr, ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, κ. Βαρθολομαίος.

Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία της αδελφότητας να επισκεφτεί ο Πατριάρχης το κονάκι της μονής στις Καρυές -όπως έχει κάνει σε όλες του τις επισκέψεις- και “να ευλογήσει για μία ακόμη φορά το χώρο μας”.

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθωνική Πολιτεία γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ανάρρησή του στον πατριαρχικό θρόνο και θα τελέσει πατριαρχική θεία λειτουργία στον Ναό του Πρωτάτου. Με την ίδια αφορμή θα επισκεφτεί νωρίτερα την Αμερική, ενώ θα μεταβεί και στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η τελευταία επίσκεψη του Πατριάρχη στο Άγιον Όρος είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2019 και τότε είχε επισκεφτεί τις Ιερές Μονές Ξενοφώντος, Βατοπεδίου και Παντοκράτορος, καθώς και το Κονάκι της αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές.

“Κάθε φορά που βρισκόμαστε στην Κωνσταντινούπολη μας διακατέχει δέος και συγκίνηση. Για μας είναι προσκύνημα και όχι επίσκεψη. Η χαρά μας είναι απερίγραπτη γιατί είμαστε στο Πατριαρχείο που αποτελεί την κοιτίδα και τον ομφάλιο λώρο της ορθοδοξίας”, δήλωσε στο makthes.gr ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, κ. Βαρθολομαίος.

Προηγούμενο άρθροΧριστόδουλος Τοψίδης: “Έφυγαν απο την παράταξή μας… παίρνοντας ανταλλάγματα απο τον Μέτιο…”
Επόμενο άρθροΤο τρίχρονο αυτιστικό παιδί εξαφανίζεται, τα δύο σκυλιά του τον φροντίζουν μέχρι να φτάσει η βοήθεια