Πάνω από 800 Έλληνες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, πέρασαν το Σαββατοκύριακο από το Τελωνείο των Κήπων και πήγαν στην γειτονική χώρα για ψώνια, στις κονιτνές πόλεις Κεσσάνη και Ραιδεστό.

Την στιγμή που οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας είναι στο “κόκκινο” και απέχουν μια “ανάσα” από τα… πρόθυρα πολέμου με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, από τον σημείο διέλευσης των Κήπων που εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, 812 ήταν οι Έλληνες που καταγράφηκαν να περνούν από την Ελλάδα προς την Τουρκία. Το 85% από αυτούς είναι Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, υπήρχε όμως και το υπόλοιπο ποσοστό που ήταν απ’ την Αλεξανδρούπολη ή και άλλες περιοχές του Έβρου και της Θράκης γενικότερα.

Όλα αυτά παρά τα όσα γίνονται εδώ και αρκετό καιρό με την εντεινόμενη και αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή του Καστελόριζου πριν από καιρό αλλά και τώρα, καθώς και την ελεεινή απόφαση την οποία εφάρμοσε ο Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί στην Αγία Σοφία. Ενώ λοιπόν βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή και ετοιμότητα τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις τόσο στη θάλασσα και στον αέρα όσο και στον Έβρο, κάποιοι Έλληνες πηγαίνουν κανονικά για ψώνια στην γειτονική χώρα… σαν να μην τρέχει τίποτα και ενώ ο κορονοϊός θερίζει στην Τουρκία.

ΠΗΓΗ www.evros-news.gr

Προηγούμενο άρθροΠούτιν: “Έχουμε εμβόλιο για τον κορονοϊό – Το έκανε η κόρη μου”
Επόμενο άρθροΑνησυχία στο Τυχερό για τα θετικά στον κορωνοϊό κρούσματα – Κλειστό σήμερα το δημοτικό κατάστημα και θα απολυμανθούν όλοι οι δημοτικοί χώροι