Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης απομένουν μόλις 3 κενά κρεβάτια στη ΜΕΘ

Στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης απομένουν μόλις 3 κενά κρεβάτια στη ΜΕΘ

Πληρότητα 100 % στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, 6 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ

Στο ίδιο έργο θεατές οι υγειονομικοί του ΑΧΕΠΑ οι οποίοι προχώρησαν στη διασωλήνωση 6 ασθενών εκτός ΜΕΘ.

«Σήμερα το πρωί υπήρχαν 6 διασωληνωμένα περιστατικά κορωνοϊού σε κλινική σε λίστα αναμονής στο ΑΧΕΠΑ από χτες βράδυ», τόνισε ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LIVE NEWS, οι δύο κατάφεραν να βρουν κρεβάτι και διακομίστηκαν ενώ οι 4 παραμένουν διασωληνωμένοι σε κοινό θάλαμο του νοσοκομείου. Και οι 6 ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι.

«Χτες είχαμε 46 θανάτους. Το 90- 92% των νεκρών είναι ανεμβολίαστοι», ανέφερε η ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας Ελένη Παμαρέλου.

Αυτή είναι η εικόνα στα 14 νοσοκομεία της Μακεδονίας και Θράκης με την πληρότητα στις εντατικές να αγγίζει κατά τόπους και το 100%.

«Είναι πολύ υψηλά τα ποσοστά θνητότητας σε όλες τις εντατικές δηλαδή πως να πώς να πω. Δεν έχεις πνευμόνι για να οξυγονώσεις. Καταστρέφεται όλο το πνευμόνι. Αν δείτε πνευμόνι, αν δείτε ακτινογραφία ή αξονική τομογραφία κάποιου σοβαρού πάσχοντα από covid θα τρομάξετε», σημείωσε ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας νοσοκομείου Σερρών Δημήτρης Μπαλαξής .

Στην Καβάλα 7 στις 7 κλίνες της εντατικής είναι κατειλημμένες. Στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης απομένουν μόλις 3 κενά κρεβάτια ενώ στην «κόκκινη» Λάρισα τα νοσοκομεία λειτουργούν σε οριακό σημείο.

«Και τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας έχουν γεμάτες ΜΕΘ. Χτες εφημέρευε το Πανεπιστημιακό 67 άτομα προσφύγαν στο νοσοκομείο. 17 εισαγωγές. Δεν υπάρχουν άλλα κρεβάτια για εισαγωγές», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Καλύτερη είναι η εικόνα στα νοσοκομεία της Αττικής.

«Από τις 225 ΜΕΘ οι 140 είναι γεμάτες», πρόσθεσε ο κ. Γιαννακός.

Την ίδια ώρα, αλλάζει – όπως όλα δείχνουν- επίπεδο το κέντρο της Αθήνας και ανεβαίνει από το «κίτρινο» στο «πορτοκαλί» ενώ στο «κόκκινο» αναμένεται να περάσουν η Μαγνησία και ο Έβρος.

«Αυτή τη στιγμή τα εμβολιαστικά κέντρα δουλεύουν με τρίτη δόση και όχι με πρώτη δόση οπότε φαίνεται ότι τα πράγματα θα έχουν μια ανησυχητική εξέλιξη», ανέφερε ο καθηγητής πνευμονολογίας του νοσοκομείου  Αττικόν Ηρακλής Τσαγκάρης.

Συνεχίζεται η χορήγηση της τρίτης δόσης στους άνω των 50 ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα και για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες.

«180.000 πολίτες έχουν κάνει την τρίτη δόση», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας  Μάριος Θεμιστοκλέους.

Για την παθολόγο των αρνητών πάντως η οποία μέχρι πρότινος εργαζόταν σε δημόσιο νοσοκομείο της Κρήτης, η τρίτη δόση έχει άλλον σκοπό.

«Θα υπάρξει και 4η και 5η δόση μέχρι να μειώσουν τον πληθυσμό», υποστήριξε  σε δηλώσεις της αρνήτρια παθολόγος, και πρόσθεσε:

«Είμαστε καλύτερα με τους σεισμούς. Βέβαια είναι περίεργο ότι πλοίο σκάφος σκάβει και μετά γίνεται σεισμός».

Είναι η ίδια γιατρός που πέρσι τα Χριστούγεννα υποστήριζε πως η μάσκα μεταξύ άλλων προκαλεί κώφωση και τύφλωση.

« Κώφωση ρίχνει το ανοσοποιητικό. Κάνει κώφωση τύφλωση και προβλήματα αναπνοής».

Άξιο απορίας το πώς εργαζόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια σε δημόσια δομή υγείας χωρίς να φορά μάσκα…

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όλες οι κλίνες ΜΕΘ είναι κατειλημμένες, ενώ τέσσερις ασθενείς έχουν διασωληνωθεί εκτός εντατικής.

ΠΗΓΗ www.megatv.com

Exit mobile version