Το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκινάει την Πέμπτη 14/4, στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο, με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλεσμένος ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Είναι γνωστές οι πολύ στενές και φιλικές σχέσεις που έχει σφυρηλατήσει ο πολιτικός της γειτονικής χώρας με τον Αλέξη Τσίπρα, από την εποχή της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών, εξ’ ου και η συγκεκριμένη πρόσκληση.

Μάλιστα, ο Ζόραν Ζάεφ μίλησε για αυτή τη συμφωνία, ενώ αναμένεται να καταφθάσει στην Αθήνα, αναφέρωντας ότι «άξιζε», αφού «μετέτρεψε το πρόβλημα σε λύση. Τη σύγκρουση σε συνεργασία και την εχθρότητα σε συμμαχία», όπως ανέφερε, ενώ χαρακτήρισε και τις σημερινές σχέσεις των δύο χωρών «πολύ καλές».

«Είδαμε τους πρωθυπουργούς Κοβάτσεφσκι και Μητσοτάκη στους Δελφούς σε μια κοινή, εποικοδομητική φιλική συνάντηση. Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες και οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν φιλία και συνεργασία αντί για απομόνωση και σύγκρουση είναι πολύ περισσότεροι σε σε σύγκριση με αυτούς που δεν το επιθυμούν», σημείωσε ο Ζάεφ.

«Πριν από το 2018 ήμασταν γείτονες που δεν μιλούσε και δεν άκουγε ο ένας τον άλλον, με μία εχθρική στάση μεταξύ μας. Τώρα, είμαστε γείτονες, μαζί στο ΝΑΤΟ, με υποστήριξη και συνεργασία πολύ περισσότερο από πριν. Και η Ελλάδα τελικά δεν έχει πρόβλημα με το γεγονός πως είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία», κατέληξε.

Σημειώνεται πως το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεκινάει την Πέμπτη 14/4, στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο, με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

ΠΗΓΗ www.parapolitika.gr

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Δήμου Κομοτηνής & Περιφέρειας ΑΜ-Θ στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας
Επόμενο άρθροΘανατηφόρο τροχαίο στην Αλεξανδρούπολη