Το απόγευμα του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου 2018 στο  ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Via Egnatia που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου πραγματοποιησε μια γαστρονομική διαδρομή αναδεικνύοντας τον γευστικό πλούτο της περιοχής μας μεταφέροντας τη γαστρονομική παράδοση αιώνων .

Την εκδήλωση «έντυσε» μουσικά ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ακούσματα που ακολουθούν τα χνάρια της αρχαίας Εγνατίας Οδού, από την Κωνσταντινούπολη έως τη Ρώμη.

Στο τέλος προσφέρθηκαν τα εδέσματα στον κόσμο που βρέθηκε στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ.

Την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με περιήγηση και ενημέρωση στον αρχαιολογικό χώρο Ζώνης του Δήμου Αλεξανδρούπολης από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου, στις 10:00.

Πρωτοποριακή παράσταση

Το τριήμερο των εκδηλώσεων του 4ου Φεστιβάλ Via Egnatia κορυφώνεται στις 20:00 το βράδυ της Κυριακής, στο θέατρο ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ, όπου οι συμμετέχοντες πολιτιστικοί σύλλογοι – μέλη της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. παρουσιάζουν μια πρωτοποριακή παράσταση χορευτικών σχημάτων επενδυμένη με θεατρικά κείμενα, με αναφορές στην Αρχαία Εγνατία Οδό. Τη σκηνοθετική επιμέλεια και τη συγγραφή των κειμένων έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης Νίκος Ζερβόπουλος.

Η είσοδος – συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά στην δασική περιοχή Λευκίμης
Επόμενο άρθροΕΜΦΛΟΓΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)