Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει το Σάββατο  19 Οκτώβρη στις 11.00 το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ ενάντια στην τουρκική εισβολή στη Συρία και με συνθήματα «Κάτω τα χέρια από το συριακό λαό – Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

«Το ΚΚΕ καταδικάζει αποφασιστικά τη νέα, τρίτη κατά σειρά, στρατιωτική εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία, που έχει την προκλητική κωδική ονομασία “Πηγή Ειρήνης”.

Η νέα αυτή στρατιωτική επιχείρηση δείχνει τις επιδιώξεις της τουρκικής αστικής τάξης που επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στο συριακό έδαφος (όπως και στην κυπριακή ΑΟΖ), για να διαμορφώσει προϋποθέσεις για παραπέρα επεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, επιτείνοντας τον εδαφικό κατακερματισμό της χώρας, που βιώνει τις σκληρές συνέπειες του πολύχρονου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Η εισβολή της Τουρκίας θα οδηγήσει στον νέο ξεριζωμό χιλιάδων προσφύγων σε όλη την ευρύτερη περιοχή, με βαρύτατες συνέπειες και στην Ελλάδα.

Όλα αυτά γίνονται στο βωμό του κέρδους των ενεργειακών κολοσσών και στο φόντο των ανταγωνισμών των μεγάλων καπιταλιστικών χωρών.

Οι προφάσεις που χρησιμοποιούνται από την Τουρκία περί “διεθνούς δικαίου αυτοάμυνας” αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά πως σήμερα το διεθνές δίκαιο μεταφράζεται κατά το δοκούν, για να εξυπηρετήσει τα διάφορα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Αυτή η στρατιωτική τουρκική εισβολή δεν θα είχε συμβεί αν οι ΗΠΑ δεν είχαν δώσει το “πράσινο φως” στις ΝΑΤΟικές τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Αποκαλύπτει πόσο αβάσιμοι είναι οι πρόσφατοι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης της ΝΔ για την επίσκεψη Πομπέο και τον δήθεν ειρηνευτικό και σταθεροποιητικό ρόλο των ΗΠΑ. Όσοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα πρέπει να αισθανόμαστε ασφάλεια στην αγκαλιά των ΗΠΑ ας ρωτήσουν τον κουρδικό λαό που όχι μόνο υπέγραψε, αλλά πολέμησε στο πλευρό των Αμερικανών.

Οι “ψευτοκυρώσεις” των ΗΠΑ, της ΕΕ και άλλων σε βάρος της Τουρκίας αποτελούν το “φύλλο συκής” για το “πράσινο φως” που έδωσαν για την τουρκική εισβολή στη Συρία.

Οι ΗΠΑ μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ αποτελούν παράγοντες που απειλούν την ειρήνη στην περιοχή, που μόνο πολέμους και προσφυγιά εγγυώνται.

Οι λαοί να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Συρίας, μεταξύ άλλων και στον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής.

Κάτω τα χέρια από το λαό της Συρίας!

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου».

Προηγούμενο άρθροΕυριπίδης Στυλιανίδης: “Στόχος μας η αναβάθμιση της παρουσίας του Λιμενικού , στη Ροδόπη”
Επόμενο άρθροΣειρά συναντήσεων με υπουργούς είχαν Δερμεντζόπουλος και Καλακίκος