Ο 40χρονος κεντρικός αποκαλύπτει στο sports3.gr τη μεγάλη περιπέτεια υγείας που πέρασε πριν λίγες ημέρες και στέλνει μήνυμα ζωής σε όλους τους… δύσπιστους

Η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των αμφισβητιών του κορονοϊού. Το dna της φυλής μας, η μόνιμη αμφισβήτηση αλλά και η λογική του «αφού δεν χτύπησε εμάς δεν υπάρχει» υπάρχουν σε υψηλά ποσοστά στην ελληνική κοινωνία. Μεγάλο επίσης είναι το ποσοστό εκείνων που θεωρούν πως είναι… σούπερ μαν λόγω φυσικής κατάστασης, είτε λόγω ηλικίας, είτε επειδή δεν πιστεύουν πως μπορεί να τύχει σε αυτούς. Και όμως όπως αποδεικνύεται από χιλιάδες ανθρώπινες ιστορίες που βλέπουν κάθε μέρα το φως της δημοσιότητας ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις και δεν «επιλέγει»τα θύματα του.

Ο Ανδρέας Ανδρεάδης είναι από τους αθλητές που κάνουν υγιεινή ζωή, προσέχουν τη φυσική τους κατάσταση και μάλιστα ενόψει της έναρξης της αγωνιστικής σεζόν με τη νέα του ομάδα το Μίλωνα ήταν στο πικ του. Το τελευταίο που σκεφτόταν ήταν πως θα προσβληθεί από τον κορονοϊό και θα κινδυνεύσει η ζωή του…

Η μέρα που άρχισαν τα δύσκολα

Στα μέσα Οκτωβρίου βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ο Καναδός διαγώνιος του Μίλωνα και συμπαίκτης του Τέιλορ Χαντ. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο στρατόπεδο της ομάδας της Νέας Σμύρνης αλλά και σε όλο το πρωτάθλημα της Volley League και όλοι οι αθλητές του Μίλωνα πέρασαν από αντί covid-19 τεστ. Το ίδιο βράδυ ο Ανδρεάδης ένιωσε σημάδια κόπωσης και εξάντλησης. Το θερμόμετρο έδειξε δέκατα αλλά διατηρούσε την όσφρηση του και τη γεύση του οπότε ο νους του δεν πήγε στο κακό. Την άλλη μέρα όμως άρχισαν τα δύσκολα…

«Μου ήρθε κεραμίδα»

«Την άλλη μέρα βγήκαν τα αποτελέσματα και διαπιστώθηκε πως ήμουν θετικός. Μου ήρθε κεραμίδα. Δεν το περίμενα. Από το πρωί που ξύπνησα ένιωσα μεγάλη εξάντληση. Πέρασε και η δεύτερη μέρα με 37,8 πυρετό αλλά από την τρίτη μέρα τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα. Στη συνέχεια ανέβασα 38,5 πυρετό αλλά εγώ αισθανόμουν πως ήμουν σε άλλο κόσμο με πονοκέφαλο και δύσπνοια», λέει ο Ανδρέας Ανδρεάδης και συμπληρώνει: «Δεν είχα ανεβάσει ποτέ πυρετό στη ζωή μου. Μόνο κάποια φορά όταν ήμουν 13 ετών πέρασα μία γρίπη αλλά δεν το θυμόμουν καθόλου. Και άλλη μία φορά με γαστρεντερίτιδα. Αυτό ήταν όλο. Δεν το πίστευα το πόσο άσχημα ένιωθα».

«Κατάλαβα τι περνούν όσοι πεθαίνουν»

Ο συμπαθής κεντρικός βλέποντας τα συμπτώματα να επιβαρύνουν την υγεία του ανησύχησε και αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο Σωτηρία για να μετρήσει το οξυγόνο στην αναπνοή του: «Αισθανόμουν κόπωση και δυσκολία στην αναπνοή. Μιλούσα από την πρώτη στιγμή με φίλο γιατρό από την Αλεξανδρούπολη και μου είπε να είμαι ψύχραιμος, να τρώω καλά και να παίρνω βιταμίνες, αντιπυρετικά και καθόλου αντιβίωση. Πήγα στο νοσοκομείο Σωτηρία. Ο πυρετός παρέμενε στο 38,5 και δε μπορούσα ούτε να περπατήσω. Εκεί κατάλαβα τι περνούν όσοι πεθαίνουν από κορονοϊό. Μένουν από οξυγόνο. Είναι μαρτυρικό».

«Ανησύχησα πολύ»

Στο νοσοκομείο Σωτηρία οι γιατροί εξέτασαν τον 40χρονο βολεϊμπολίστα και του είπαν πως είναι στο όριο για νοσηλεία ωστόσο τον συμβούλεψαν να μείνει σπίτι με αντιπυρετικά, καλή διατροφή και να μετράει συνεχώς το οξυγόνο στην αναπνοή του: «Οι γιατροί μου είπαν πως είμαι στο όριο για να κάνω εισαγωγή. Μου είπαν πως πρέπει να το παλέψω και να έχω καλή ψυχολογία. Εκεί ανησύχησα πολύ. Έβλεπα τον οργανισμό μου να επιβαρύνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Ηρέμησα, πήγα σπίτι και έμεινα στο κρεβάτι. Ετσι και αλλιώς δε μπορούσα ούτε να περπατήσω. Ζαλιζόμουν, είχαν πυρετό και ανέπνεα με δυσκολία».

Παντζάρια, ήλιο και βιταμίνες

Οσο για τη διατροφή και την ενίσχυση του οργανισμού του ο εβρίτης άσσος είπε: «Αγόρασα ένα καλό οξύμετρο που μετρούσα το οξυγόνο. Παρακολουθούσα συνέχεια τον πυρετό. Για πέντε μέρες ήμουν στο 38,5 και ο γιατρός μου μου είπε να ξαναπάω στο νοσοκομείο μήπως μου το γύρισε σε πνευμονία. Στο μεταξύ έπαιρνα φουλ αντιπυρετικά, τέσσερις ταμπλέτες βιταμίνη C των 1.000 μιλιγκράμ ημερησίως, βιταμίνη D, πολυβιταμίνες και χυμό παντζάρια. Επίσης έβαζα πρόπολη στο λαιμό και στη μύτη που πραγματικά με βοήθησε πολύ. Σηκωνόμουν λίγο από το κρεβάτι για να κάτσω και στον ήλιο».

«Να προσέχεται, ήταν μαρτυρικό»

Οι πέντε ημέρες ήταν μαρτυρικές για τον Έλληνα διεθνή κεντρικό: «Μετά την πέμπτη ημέρα που είχα 38,5 πυρετό άρχισε να υποχωρεί ο πυρετός αλλά όχι και τα σημάδια της κόπωσης. Ακόμα και σήμερα που σας μιλάω είμαι καλύτερα αλλά δεν έχω επιστρέψει στην κανονικότητα. Σήμερα μάλιστα έκανα μία βόλτα μέχρι το σούπερ μάρκετ και νομίζω πως έκανα χιλιόμετρα. Τώρα καταλαβαίνω γιατί δε μπορούν να αντέξουν οι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι ή αυτοί που δεν έχουν καλή φυσική κατάσταση. Ηταν μαρτυρικό αυτό που βίωσα και θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους να είναι προσεκτικοί. Αν το πέρασα εγώ έτσι που ήμουν σε μία περίοδο που βρισκόμουν καλά προετοιμασμένος φανταστείτε τι έχει να γίνει με κάποιον που έχει μέτρια φυσική κατάσταση. Το θετικό επίσης ήταν πως η “Μπίμπι” (σ.σ. η σύντροφος του βολεϊμπολίστρια Μπιλιάνα Γκλιγκόροβιτς) βρέθηκε θετική στον κορονοϊό αλλά ήταν ασυμπωματική. Κάθε μέρα που περνάει είμαι και καλύτερα και εύχομαι η περιπέτεια μου να γίνει μάθημα σε πολλούς. Εχω να τους συμβουλεύσω να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα μέτρα τους τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί ένα φάρμακο που θα καταπολεμάει τον ιό».

ΠΗΓΗ www.sports3.gr

Προηγούμενο άρθρο209 νέα κρούσματα κορονοϊού στην ΑΜΘ
Επόμενο άρθροΚΟΜΟΤΗΝΗ: Ξεκίνησε ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» – Οι μαθητές διδάσκονται την προστασία του περιβάλλοντος και την άμιλλα