50 ΕΜΑ: Στέφθηκαν πρωταθλητές στον εθνικό διαγωνισμό ουλαμών αρμάτων, με Leopard-1A5 – Ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός και επικράτησαν στο τελευταίο αγώνισμα

Ο Εθνικός διαγωνισμός ουλαμών αρμάτων Leopard-1A5, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής Λιτοχώρου από την Δευτέρα 24 Μαϊου έως και σήμερα Παρακσευή 28 Μαϊου.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος ουλαμοί με άρματα Leopard-1A5 105 χιλιοστών:

  • 221 ΕΜΑ
  • 50 ΕΜΑ
  • 33 ΕΜΑ
  • 34 ΕΜΑ
  • 26 ΕΜΑ

Τα πληρώματα, αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν σε μία σειρά επιχειρησιακών αντικειμένων και δοκιμασιών, που αντιστοιχούν σε όλες τις πιθανές απειλές ενός σύγχρονου πεδίου μάχης.

Ο αγώνας ήταν απαιτητικός και πραγματικά με μεγάλο κόπο το πλήρωμα της 50 ΕΜΑ από το Σουφλί  κατάφερε να βγει πρώτο στην βαθμολογία.

Ο αγώνας κρίθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο αγώνισμα, που ήταν οι «Ολυμπιακοί αγώνες αρματιστή», όπου το καλά προπονημένο πλήρωμα της 50 ΕΜΑ επικράτησε με διαφορά.

Ο διαγωνισμός, του οποίου το κόστος μετά από σκληρή προσπάθεια, κυμάνθηκε στο ελάχιστο, σε σχέση με την μεγάλη του επιχειρησιακή αξία, αποσκοπεί στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης του προσωπικού, την ευγενή άμιλλα μεταξύ των πληρωμάτων των τεθωρακισμένων και την απόκτηση εμπειρίας σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς, οι οποίοι στο εξωτερικό και ειδικά στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αποτελούν κοινή πρακτική στην εκπαίδευση.

ΠΗΓΗ www.armyvoice.gr

Προηγούμενο άρθροΔρ Ιωάννης Μάζης: Γιατί να μην πάει ο Δένδιας σε Σαμψούντα και Τραπεζούντα αφού πάει ο Τσαβούσογλου στην Θράκη;
Επόμενο άρθροΕμπειρογνώμονες των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Τουρκίας συναντήθηκαν στην Αδριανούπολη για τα σύνορα στον Έβρο