Μαχητική δυναμική αντιιμπεριαλιστική πορεία σήμερα, στην Αλεξανδρούπολη με πρωτοβουλία των Επιτροπών Ειρήνης της περιοχής, σωματείων και φορέων με κεντρικό σύνθημα: «Οχι στην εγκατάσταση της Νατοϊκής βάσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης».

Νωρίτερα, λόγω της βροχής η συγκέντρωση έγινε σε αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου της πόλης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό φαντάρου από μονάδα της Αλεξανδρούπολης ενώ παραβρισκόταν αντιπροσωπεία φαντάρων.

Στη συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σουχά ‘Ερτεκιν εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας, (παρακάτω επισυνάπτεται η ομιλία) ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα, ο Χρήστος Τρέλλης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και η εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό από τον Παλαιστίνιο συναγωνιστή Τζάμπερ Χάνι.

Στην εκδήλωση καταγγέλθηκε η εγκατάσταση ΝΑΤΟικής βάσης ελικοπτέρων στην πόλη με αλλά και η κυβέρνηση που πανηγυρίζει για τη μετατροπή της περιοχής σε μεταφορικό κόμβο, με τα σχέδια για σιδηροδρομική σύνδεση με Βουλγαρία, την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, αλλά και σε ενεργειακό κόμβο, με την κατασκευή του ΤΑΡ, του IGB, των πλωτών σταθμών για το LNG.

Οι διοργανωτές προειδοποιούν ότι «όπως συμβαίνει με τις ευρωατλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία, που υπάρχουν χρόνια τώρα στη χώρα μας, έτσι και αυτή η βάση στην Αλεξανδρούπολη θα αξιοποιηθεί για να βελτιώσουν τη θέση τους μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στη μοιρασιά της πίτας που προέρχεται από τη ληστεία των λαών και για να ενισχυθεί η θέση του ΝΑΤΟ στον ανταγωνισμό του με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Ήδη η βάση ελικοπτέρων Αλεξανδρούπολης αξιοποιήθηκε δύο φορές από τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα».

ΠΗΓΗ www.902.gr

Προηγούμενο άρθροΜνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών , τελέσθηκε στην Αλεξανδρουπολη
Επόμενο άρθροO Δημήτρης Κολιός βραβεύτηκε για την προσφορά του στην ενημέρωση , στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Έβρου