Εργατική – λαϊκή απάντηση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα του 4ου μνημονίου που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη Βουλή έστειλαν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νέοι άνθρωποι, δίνοντας παρών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Την ώρα που μέσα στη Βουλή διεξάγεται η συζήτηση για τα νέα μέτρα που τσακίζουν ακόμη περισσότερο τη ζωή εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων, με σύνθημα «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ», η κινητοποίηση της Πέμπτης έρχεται ως συνέχεια των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων της Τετάρτης 17ης Μάη σε όλη τη χώρα.

Εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα μέσα από την καθημερινή τους πάλη, μέσα στους χώρους δουλειάς και από τις γειτονιές κάνουν ξεκάθαρο ότι δεν αποδέχονται παλιά και νέα μέτρα και θα συνεχίσουν να παλεύουν για την αναπλήρωση των απωλειών τους, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών τους.

Στη διάρκεια της πορείας, επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας του Σωματείο Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης στα γραφεία του ΤΑΠ, που προχωράει σε απολύσεις εργαζομένων. Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει:

Σωματείο Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στον αγωγό TAP όλων των ειδικοτήτων,

Τη Τετάρτη 17 Μαΐου, η εργοδοσία κάλεσε αρκετούς συναδέλφους μας και τους ανακοίνωσε ότι από την Τρίτη 23 Μαΐου ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ.

Μάλιστα, τους είπαν ότι το επόμενο διάστημα θα απολυθούν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι που είναι από το Νομό Έβρου για να πάρουν εργαζόμενους και από Ροδόπη και Ξάνθη.

Συνάδελφοι,

Αυτές είναι δικαιολογίες. Προσπαθούν να μας βάλλουν να τσακωθούμε μεταξύ μας. Να ανακυκλώσουν την ανεργία και να εξυπηρετήσουν τοπικούς παράγοντες (δημάρχους, αντιδημάρχους, αντιπεριφερειάρχες, βουλευτές κλπ.), που εκμεταλλεύονται την ανάγκη μας για δουλειά και μας χρησιμοποιούν σαν εκλογική πελατεία. Όλοι αυτοί στηρίζουν όλα τα μέτρα που μας φτωχαίνουν, που μας ρίχνουν στην ανεργία και μετά παρουσιάζονται σαν «σωτήρες» μας, που μας βρίσκουν δουλειά για μερικούς μήνες.

Μας πετάνε ψίχουλα και μας κλέβουν τη ζωή!

Δεν πρέπει να διχαστούμε και να λέμε «εμείς του Έβρου ή εμείς της Ξάνθης ή εμείς της Ροδόπης» και να μαλώνουμε για το ποιος δούλεψε περισσότερο ή λιγότερο. Όλοι να δουλέψουμε και να γίνουν και προσλήψεις. Υπάρχει ανάγκη. Να υπάρχει ένας βοηθός για κάθε μηχάνημα. Να πάρουν οδηγούς για τα βανάκια.

Συνάδελφοι,

Το έργο που φτιάχνουμε θα βγάλει κέρδη δισεκατομμυρίων. Από εμάς, από τη δουλειά μας θα βγουν. Να απαιτήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Να οργανωθούμε στα σωματεία και να σταματήσουμε τις απολύσεις.

Όλοι οι εργαζόμενοι να δουλέψουμε όσο υπάρχουν εργασίες, όπως λέει και η σύμβασή μας. Κανείς δεν περισσεύει. Δεν μπορούν να παίζουν παιχνίδια με τις ζωές μας και τις οικογένειές μας.

Μόνο όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι μπορούμε να σταματήσουμε τις απολύσεις. Να μην κυριαρχήσει ο φόβος και η απογοήτευση. Έχουμε δύναμη που δεν τη δοκιμάσαμε ακόμα.

Συνάδελφοι,

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ.

Προηγούμενο άρθροΠανήγυρις Παρεκκλησίου Αγίου Θαλλελαίου Νοσοκομείου Αλεξανδρουπόλεως
Επόμενο άρθροΠανήγυρις Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λουτρών Τραϊανουπόλεως