Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα (εδώ) της USAFE (Διοίκηση Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης  / United States Air Forces in Europe), η άσκηση Castle Forge έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα δυναμικό περιβάλλον με επίκεντρο την εταιρική σχέση που αυξάνει τη δέσμευση των ΗΠΑ για συλλογική άμυνα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ενισχύοντας παράλληλα τη διαλειτουργικότητα μαζί με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ που συμμετέχουν (ΗΠΑ, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Καναδάς).

Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της USAFE (Διοίκηση Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης  / United States Air Forces in Europe), η άσκηση Castle Forge έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα δυναμικό περιβάλλον με επίκεντρο την εταιρική σχέση που αυξάνει τη δέσμευση των ΗΠΑ για συλλογική άμυνα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ενισχύοντας παράλληλα τη διαλειτουργικότητα μαζί με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ που συμμετέχουν (ΗΠΑ, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Καναδάς).

«Αυτή είναι μια συναρπαστική περίοδος στο πεδίο, καθώς φιλοξενούμε τα Strike Eagles για ζωτικής σημασίας εκπαίδευση. Η Castle Forge θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να βελτιώσουμε τις δυνατότητές μας μαζί με τους συμμάχους μας σε μια απολύτως κρίσιμη περιοχή», τόνισε στη σχετική δήλωσή του ο στρατηγός Τζεφ Χάριγκιαν, διοικητής των USAFE-AFAFRICA και NATO Allied Air Command (νατοϊκής Συμμαχικής Αεροπορικής Διοίκησης).

Η προσγείωση ωστόσο των F-15E Strike Eagle από την 336η μοίρα μαχητικών της αεροπορικής βάσης Seymour Johnson, στη Βόρεια Καρολίνα, στην αεροπορική βάση της Λάρισας (φωτογραφίες κάτω), προκάλεσε ταραχή στην Τουρκία -όπως καταφανώς προκύπτει από το μπαράζ δημοσιευμάτων στον τουρκικό Τύπο- όπου άρχισαν να βλέπουν… «φαντάσματα» και «συμμαχίες σταυροφόρων» κατά της Τουρκίας.

«Γιατί προσγειώθηκαν 15 [αμερικανικά] F-15 στην Ελλάδα;» διερωτάται στον τίτλο του ρεπορτάζ του το CNN Turk, επικαλούμενο πληροφορίες ότι πέρα από το επίσημο αντικείμενο της Castle Forge, «τα αμερικανικά αεροσκάφη βρίσκονται στην Ελλάδα για κάτι περισσότερο από ασκήσεις»!

«Η Ελλάδα, που έχει προχωρήσει σε συμμαχία με τη Γαλλία εναντίον της Τουρκίας (σ.σ. έτσι «μεταφράζουν» την ελληνογαλλική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας στη γείτονα, αναγνωρίζοντας δηλαδή τον εαυτό τους ως εν δυνάμει επιτιθέμενο, όπως άλλωστε έχει πει (εδώ) και ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας) ετοιμάζεται τώρα για την υπογραφή συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ (σ.σ. ΜDCA). Kαι πριν από τη συμφωνία, 15 μαχητικά αεροσκάφη F-15 ήρθαν στην Ελλάδα για ασκήσεις και κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες», σχολιάζει το Haber 3.

«Οι ΗΠΑ έστειλαν 15 F-15 στην Ελλάδα», λέει το 24 TV, ανακαλύποντας «συμμαχία» σε βάρος των τουρκικών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο. «Η Ελλάδα», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, επιδιώκει προστασία από Γαλλία και ΗΠΑ, την ώρα που εντείνει τη “μαύρη” προπαγάνδα κατά των προσπαθειών της Τουρκίας να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της». Και τώρα, «μετά την αμυντική συμφωνία που υπέγραψε με τη Γαλλία, προχωράει και στην ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, την ίδια ώρα που 15 μαχητικά αεροσκάφη F-15 βρίσκονται στην Ελλάδα».

«Οι ΗΠΑ παραμένουν στο πλευρό της Ελλάδας», τονίζει το TR Haber, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων τον όρο «συμμαχία σταυροφόρων» κατά της Τουρκίας για να δαιμονοποιήσει (στο εσωτερικό ακροατήριο) την ολοένα αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία των Αμερικανών στην Ελλάδα.

 

Πηγή: Protagon.gr

Προηγούμενο άρθροΣτην εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) προχωρά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΑλλαγή ώρας 2021 – Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω