Σε συνέχεια του «1ου Διεθνούς Εργαστηρίου του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού», που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στην Αλεξανδρούπολη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού διοργάνωσε στη Σόφια της Βουλγαρίας, στις 27 και 28 Ιουνίου, το «2ο Διεθνές Εργαστήρι του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού».
Τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο εκπροσώπησε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος επεσήμανε τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντική η συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην «Πρωτοβουλία Τουριστικής Ανάπτυξης του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού»:

1. Η Περιφέρεια συνεργάζεται και αποκτά σημαντικούς συμμάχους όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.
2. Οι τοπικοί φορείς δικτυώνονται με διεθνείς παράγοντες του τουρισμού και υπάρχει διάχυση γνώσης στη τοπική κοινωνία σε θέματα ανάδειξης του τουριστικού μας προϊόντος.
3. Αναδεικνύονται οι πολιτιστικές και ιστορικές διαδρομές της Περιφέρειάς μας.
4. Αναδεικνύονται τα τοπικά πολιτιστικά αγαθά και τα προϊόντα μας.
5. Αναβαθμίζεται η διαπεριφερειακή και διασυνοριακή συνεργασία σε θέματα τουρισμού και διευκόλυνσης της μετακίνησης.

Κλείνοντας, ο κ. Αντωνιάδης υπογράμμισε ότι «παρά το γεγονός ότι Ελλάδα και Κίνα απέχουμε σημαντικά και έχουμε διαφορετικές ιστορικές και κοινωνικές πορείες, έχουμε, εντούτοις, πολύ σημαντικούς πολιτισμούς για τους οποίους τρέφουμε αμοιβαίο σεβασμό και θαυμασμό».

Προηγούμενο άρθροΠανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Αλεξανδρουπόλεως
Επόμενο άρθροΟ πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεν απέκλεισε την διεύρυνση της από αέρος αντιχαλαζικής προστασίας