Συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης, πραγματοποίησε σήμερα (6/5) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Στο επίκεντρο αυτής βρέθηκαν τα μείζονα ζητήματα εκπαίδευσης του ακριτικού Νομού, τα οποία ανέπτυξε διεξοδικά & τεκμηριωμένα!
Αρχικά έθεσε το ζήτημα της ίδρυσης μιας απέραντης Πανεπιστημίου-πόλης στον Ν.Έβρου σε αντιστοίχιση αυτής της πέρα πλευράς, της Αδριανούπολης!
Επιπλέον έθεσε το ζήτημα της πολύπαθης Νοσηλευτικής Σχολής Διδ/χου, η οποία αναμένει την προαγωγή της από παράρτημα σε τμήμα και την άμεση υπαγωγή της στον γεωγραφικό, διοικητικό & ακαδημαϊκό της χώρο, που είναι το ΔΠΘ, με έδρα την πόλη των Κάστρων με την οποία είναι και ταυτισμένη!!
Ενώ παράλληλα, διεκδικεί συνδυαστικά με την υφιστάμενη Νοσηλευτική και την ίδρυση δυο τμημάτων καθιστώντας το Διδυμότειχο 5η Πανεπιστημιακή πόλη του ΔΠΘ.
Για το Σουφλί, επικαιροποίησε την πρόταση, δημιουργίας δύο μετά-δευτεροβάθμιων σχολών, το πρώτο της Σηροτροφίας-Μελισσοκομίας και το δεύτερο της Υλοτομίας, που συνάδουν με την ιστορία και τον φυσικό πλούτο της περιοχής.
Τέλος, πρότεινε την ίδρυση Σχολής Παράκτιας Αλιείας & αντίστοιχης Εσωτερικών Υδάτων, την μεν πρώτη στη Σαμοθράκη & την δε δεύτερη στην περιοχή των Φερών Αλεξ/πολης αξιοποιώντας τον πλούτο του Δέλτα του Έβρου & όχι μόνο..
Η ίδρυση των ως άνω μετά-δευτεροβάθμιων σχολών θα καταστήσει τον Ν.Έβρο, κέντρο πιστοποίησης των Σηροτρόφων, Μελισσοκόμων, Υλοτόμων & Αλιέων παράκτιας Αλιείας & Εσωτερικών Υδάτων…

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Υφυπουργό για την Ανώτατη Εκπαίδευση Άγγελο Συρίγο & το Γ Γ Αλέξη Κόπτση με τους οποίους είχε ανάλογη συνεργασία..

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος

Προηγούμενο άρθροΥπεγράφη η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Περιβαλλοντική Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός Πάρκου Προσκόπων Αλεξανδρούπολης» 
Επόμενο άρθροΤι συζήτησαν με τον Καραμανλή;