Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28/7 στον Δήμο Αλεξανδρούπολης μεταξύ της Αντιδήμαρχου Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κας Ελένης Ιντζεπελίδου και του προέδρου της ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης κ. Αναστάσιου Δημητριάδη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ορίζοντα 2020 «IRIS-Smart Cities» στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. 

Με εκκίνηση τον Οκτώβριο του 2017 το “IRIS” αποτελεί ένα πενταετές χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργο που θα προωθήσει την εφαρμογή υπηρεσιών ενέργειας και κινητικότητας που βασίζονται στη ζήτηση από τους χρήστες (user-demand driven), θα ενθαρρύνει περισσότερο συνεργατικό και αποτελεσματικό πολεοδομικό σχεδιασμό και διοίκηση, και θα επικυρώσει επιχειρηματικά μοντέλα και καινοτόμες τεχνολογίες για την προώθηση έξυπνων βιώσιμων πόλεων.

Στη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του προέδρου για το πρόγραμμα “IRIS” και συζητήθηκαν δυνατότητες συνεργασίας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην αστική συγκοινωνία της Αλεξανδρούπολης. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία των πόλεων Φάρων του προγράμματος “IRIS” (Ουτρέχτη, Γκέτεμποργκ, Νίκαια) είναι στη διάθεση της ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης μέσω του Δήμου Αλεξανδρούπολης με σκοπό τη σταδιακή μετάβαση σε ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία. Στο πλαίσιο του “IRIS”, o Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει την επιστημονική υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΚΕΤΑ), το οποίο θα συμβάλλει στην επιστημονική τεκμηρίωση των μελετών σκοπιμότητας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και της βιώσιμης κινητικότητας.

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Κελεμίδης: “Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Φεστιβάλ του Φλοίσβου Αλεξανδρούπολης”
Επόμενο άρθροΗ Τουρκία ορέγεται μια Νέα Ίμβρο στο Καστελόριζο, ενώ η Ελλάδα όφειλε να το μεγεθύνει κατά 12 μίλια (του Χρήστου Κηπουρού και Πασχάλη Χριστοδούλου)