Συνάντηση μελών της Ομάδας Φίλων του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης με τον υποψήφιο βουλευτή Έβρου Βασίλη Τσολακίδη μετά από πρόσκλησή του

Το ζήτημα της διάσωσης των ιστορικών κτιρίων του γαλλικού σταθμού Αλεξανδρούπολης που συνεχίζουν να ανθίστανται πεισματικά στην φθορά του χρόνου απέναντι στην χρόνια απαξίωση και εγκατάλειψή τους,  έθεσαν μέλη του συλλόγου Φίλων Γαλλικού Σταθμού στον υποψήφιο βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βασίλη Τσολακίδη, μετά από συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 στον χώρο του σταθμού.

Ο κ. Τσολακίδης κάλεσε τα μέλη του Συλλόγου να συζητήσουν για την πρωτοβουλία ίδρυσης της ομάδας (3.500 μέλη) και να ακούσει τις προτάσεις και τις ανησυχίες τους για το μέλλον αυτών των ιστορικών κτιρίων. 

Τα μέλη της ομάδας ο κ. Ορέστης Χατζόπουλος και η κ. Αικατερίνη Κάλτσου ενημέρωσαν τον κ. Τσολακίδη για την εξέλιξη του σταθμού, με ιστορικές αναφορές και  στοιχεία για το παρόν αλλά και το μέλλον του. 

Ο κ. Τσολακίδης εκδήλωσε την πρόθεσή του να στηρίξει τη δράση της Ομάδας Φίλων του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης τονίζοντας ότι, η θέση του αυτή έρχεται “..ως απόρροια της ευρείας αναγνώρισης της τεράστιας ιστορικής, αρχιτεκτονικής, πολιτιστικής αλλά και συναισθηματικής τους αξίας για την πόλη και τους κατοίκους της και κατ’ επέκταση, της αδήριτης ανάγκης να προστατευτούν και να ενταχθούν, ως ζωντανά κύτταρα, στην σύγχρονη κοινωνική ζωή”.

Προηγούμενο άρθροΣταύρος Σταυράκογλου – Ανακοίνωση υποψηφιότητας “ΑΡΧΗ για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΕπιβράβευση του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της ΔΕΥΑΑ στα Green Awards για την ορθολογική διαχείριση αποβλήτων