Αντιπροσωπεία υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξανδρούπολης με επικεφαλής τον Σάββα Δευτεραίο συναντήθηκε την Τετάρτη 8-5-2019 με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σύλλογο Πολυτέκνων Γονέων Ν. Έβρου “Χριστός Σωτήρ” στα γραφεία του Συλλόγου στο Παλιό Νοσοκομείο.

Ακολούθησε πλούσια και ζωντανή συζήτηση γύρω από τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πολύτεκνη οικογένεια, τα νέα ζευγάρια, ενώ ιδιαίτερα συζητήθηκε το Δημογραφικό ζήτημα και οι αιτίες της υπογεννητικότητας.

Βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι είναι οι χαμηλές μειώσεις στα δημοτικά τέλη, η ανυπαρξία σοβαρών εκπτώσεων στο κολυμβητήριο, στο ωδείο και στις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου (παραμένει μόνο η έκπτωση 50% στο νερό και 50% στα εισιτήρια), σε συνδυασμό με την επιβαρυμένη κατάσταση που δημιουργεί στο πολύτεκνο νοικοκυριό η άμεση αλλά κυρίως η έμμεση φορολογία.

Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης επισημάνθηκε ότι οι δημοτικοί της σύμβουλοι ανέδειξαν πολλές φορές τα ζητήματα της λαϊκής οικογένειας, των πολυτέκνων και των νέων ζευγαριών στο Δημ. Συμβούλιο προκειμένου να δρομολογηθούν πολιτικές επίλυσής τους. Με ερωτήσεις προς το Δήμο η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε κατάργηση των δημοτικών τελών στις ευπαθείς ομάδες (πολύτεκνοι-τρίτεκνοι-άνεργοι-μονογονεϊκές, ΑμΕΑ) και τα νέα ζευγάρια. Βασικά αιτήματα και στόχοι πάλης της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι αφορολόγητο όριο για την πολύτεκνη οικογένεια 50.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, δωρεάν συμμετοχή στις παρεχόμενες υπηρεσίες του δήμου (κολυμβητήριο, ωδείο, κάμπινγκ, θερινό κινηματογράφο κλπ), κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για όλους, να υπάρχει διεύρυνση της δυνατότητας μετεγγραφής των παιδιών των πολυτέκνων,(και άλλων κατηγοριών), μέτρα για την προστασία της μητρότητας, δωρεάν υγεία και πρόνοια, καθολική κοινωνική ασφάλιση, επίδομα τρίτου τέκνου και εφάπαξ παροχή ύψους 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Η αντιμετώπιση του Δημογραφικού, που υποκριτικά προβάλλεται, δεν μπορεί να γίνει αν δεν αντιμετωπιστούν βασικοί παράγοντες, όπως είναι η φτώχεια, η ανεργία, η ανασφάλεια, το κόστος ζωής κ.α. Η ελευθερία επιλογής, αν και πόσα παιδιά θα αποκτήσει μια οικογένεια, μπορεί να υπάρξει μόνο αν είναι λυμένα, με ευθύνη του κράτους, τα προβλήματα που σχετίζονται με τη γέννηση και ανάπτυξη του παιδιού.

Υποχρέωση κάθε δημοτικής αρχής, πέρα από την καθημερινότητα, είναι να παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους για την επίλυση των προβλημάτων τους. Η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης σημαίνει ότι οι λαϊκές οικογένειες από καλύτερες θέσεις, έχοντας έναν ισχυρότερο σύμμαχο, θα μπορούν να διεκδικούν και να πετυχαίνουν την κάλυψη των δικών τους καθημερινών αναγκών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απηύθυνε κάλεσμα στις οικογένειες των πολυτέκνων να υπερψηφίσουν σε όλες τις κάλπες τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ ως βασική προϋπόθεση για να δυναμώσει ο αγώνας ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων με συνέπεια και σταθερότητα.

Προηγούμενο άρθροΣτήριξη του υπ. δημάρχου Παύλου Μιχαηλίδη, στον συνδυασμό “Ανεξάρτητη Κοινότητα Φάρος Αλεξανδρούπολης”
Επόμενο άρθρο«14η Μαΐου 1920, ημέρα ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ της ΘΡΑΚΗΣ» (Αρθρο του του Ηλία Σ. Τζιώρα)