Μία συνάντηση ανάμεσα στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Προπονητών Έβρου και τους Αριστοτέλη Μπακάκη (Τεχνικός Διευθυντής των Σχολών Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ)  και Χρήστο Καραβασίλη (Πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου & Ταμίας της ΕΠΟ), πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στην Αλεξανδρούπολη.

Δύο πολύ σημαντικά σημεία στα οποία συμφώνησαν οι δύο πλευρές ήταν πρώτον «η υποχρέωση όλων των διπλωματούχων προπονητών ΕΠΟ που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις για την έκδοση ταυτότητας τριετούς διάρκειας, δεδομένο που μπορεί να συμβάλλει στην διεύρυνση και κατοχύρωση της επαγγελματικής απασχόλησης των διπλωματούχων προπονητών» και δεύτερον «η υποστήριξη της προοπτικής ενός ενιαίου συνδικαλιστικού φορέα στο χώρο των προπονητών, δεδομένο που θα συμβάλλει καταλυτικά στην αποτελεσματικότερη και ποιοτικότερη συνδικαλιστική, εργασιακή & εκπαιδευτική παρουσία και διεκδίκηση του συγκεκριμένου φορέα».

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Προπονητών Έβρου:

«Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους στην Αλεξ/πολη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ Συνδέσμου Προπονητών Έβρου, με τον πρόεδρο της ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ και ταμία της ΕΠΟ κ. ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΧΡΗΣΤΟ και του τεχνικού Δ/ντή των σχολών προπονητών ποδοσφαίρου ΕΠΟ κ ΜΠΑΚΑΚΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, με την ευκαιρία της λειτουργίας της σχολής προπονητών ΟΥΕΦΑ C στην πρωτεύουσα του Έβρου.

Η συνάντηση κράτησε πέραν των δύο (2) ωρών , κινήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και συζητηθήκαν πλήθος θεμάτων, αναφορικά με τους προπονητές, τις σχολές της ΕΠΟ , το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο και διάφορα θέματα τοπικού και γενικότερου ενδιαφέροντος.

Τα κύρια σημεία στα οποία συμφώνησαν και οι δύο (2) πλευρές :

 Η ιδιαίτερη αξία και βαρύτητα λειτουργίας των σχολών προπονητών της ΕΠΟ- που πέρα από την διασφάλιση εργασιακού & επαγγελματικού κεκτημένου-έχουν συμβάλλει και συμβάλλουν καταλυτικά στην διεύρυνση της προπονητικής γνώσης, κατάρτισης και της εκπαιδευτικής καλλιέργειας και ευρύτερης αθλητικής κουλτούρας των Ελλήνων προπονητών ποδοσφαίρου.

 Την πλήρη εφαρμογή του κανονισμού για την απασχόληση των διπλωματούχων προπονητών ΕΠΟ στις τοπικές κατηγορίες (τουλάχιστον στην Α΄ κατηγορία ) , ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα η υποχρέωση για την πιστή εφαρμογή και αυστηρή διασφάλιση των σχετικών διατάξεων από τις κατά τόπους ΕΠΣ

 Η υποχρέωση όλων των διπλωματούχων προπονητών ΕΠΟ που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις για την έκδοση ταυτότητας τριετούς διάρκειας , δεδομένο που μπορεί να συμβάλλει στην διεύρυνση και κατοχύρωση της επαγγελματικής απασχόλησης των διπλωματούχων προπονητών

 Την υποστήριξη της ΕΠΣ Έβρου και του κ.ΜΠΑΤΑΚΗ προσωπικά, στο αίτημα του συνδέσμου μας για την διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων με εισηγητές από το εξαίρετο επιστημονικό και προπονητικό δυναμικό των σχολών της ΕΠΟ. Μια τέτοια προοπτική τονίστηκε ότι μπορεί να συμβάλλει μελλοντικά στην διοργάνωση αναθεωρητικών σχολών υπό την αιγίδα των κατά τόπους ΕΠΣ και των οικείων συνδέσμων προπονητών

 Την προοπτική εφαρμογής ενός πλαισίου διασφάλισης του προπονητικού κεκτημένου και στα τμήματα υποδομής & ανάπτυξης, καθώς και την εφαρμογή της διαδικασίας αδειοδότησης των τμημάτων αυτών , σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές επιταγές (ΟΥΕΦΑ). Προς την κατεύθυνση αυτή ένας ικανός αριθμός (3000) προπονητών από τις σχολές ΟΥΕΦΑ G θα οδηγήσει στην εφαρμογή ενός πιο αυστηρού πλαισίου απασχόλησης διπλωματούχων προπονητών στα τμήματα υποδομής & ανάπτυξης

 Την υποστήριξη της προοπτικής ενός ενιαίου συνδικαλιστικού φορέα στο χώρο των προπονητών , δεδομένο που θα συμβάλλει καταλυτικά στην αποτελεσματικότερη και ποιοτικότερη συνδικαλιστική, εργασιακή & εκπαιδευτική παρουσία και διεκδίκηση του συγκεκριμένου φορέα

Ο κ. ΜΠΑΤΑΚΗΣ συνεχάρη ιδιαίτερα το σύνδεσμο Έβρου για τον υπεύθυνο ρόλο και το έργο που επιτελεί σ’ ένα ιδιαίτερο και ευαίσθητο ακριτικό νομό, προς όφελος του προπονητικού λειτουργήματος και της αναβάθμισης του αθλήματος .

«ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»

Καλούμε όλους τους καλούς συναδέλφους προπονητές Έβρου & Ροδόπης που φοιτούν στις σχολές ΟΥΕΦΑ C ( Aλεξ/πολη 4-12 & 14-22 Ιανουαρίου) ή όσους αποφοίτησαν, να ενταχθούν /εγγραφούν στις τάξεις του Συνδέσμου μας.

Η εγγραφή στο Μητρώο του Συνδέσμου μας πέρα από την παροχή στήριξης στο τυπικό μέρος (συνδικαλιστική &εκπαιδευτική), συμβάλλει στην ανύψωση της συνδικαλιστικής ευαισθησίας και κοινής διεκδικητικής δράσης, στην προάσπιση του αθλητικού ιδεώδες , στην ανύψωση του επιστημονικού, εκπαιδευτικού και προπονητικού έργου. Ευχαριστούμε την Ε.Π.Σ. Έβρου & Ροδόπης, καθώς και την ΟΠΠΕ που στήριξαν και στηρίζουν αιτήματά μας για τη λειτουργία σχολών προπονητών στην περιοχή μας».

Επιμέλεια: Κοσμάς Πανταζής

Προηγούμενο άρθροΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στον Ολυμπιακό δοκιμάζονται 4 νεαροί ποδοσφαιριστές από την Αλεξανδρούπολη!
Επόμενο άρθροΈφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο πρόεδρος της ΓΕΑ Στέργιος Δημούδης!