Στα πλαίσια του κύκλου των συναντήσεων που άνοιξε η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Ν. Έβρου, ώστε να ενημερώσει τους αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε. πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σουφλίου κ. ΚΑΛΑΚΙΚΟ Παναγιώτη. Με τον κ. Δήμαρχο έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση σε άριστο κλίμα.

Αναλύσαμε όλα τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Υπηρεσίες του Νομού μας, λόγω των ελλείψεων σε ανθρωπινό δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Καταθέσαμε τους προβληματισμούς μας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, που αφορούν τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές καθώς έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και οι κάτοικοι του ορεινού όγκου του Δήμου Σουφλίου αντιμετωπίζουν καθημερινά έκνομες δράσεις των αλλοδαπών, όπως φθορές στις περιουσίες τους.

Καταλήξαμε στην κοινή διαπίστωση, πως πλέον είναι καθολική και επιτακτική η απαίτηση της τοπικής κοινωνίας του Ν. Έβρου ,για την άμεση πρόσληψη νέων Συνοριακών Φυλάκων με το κριτήριο της εντοπιότητας, την αύξηση της οργανικής δύναμης των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης και τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής. Η παρουσία της Αστυνομίας επιβάλλετε να είναι έκδηλη στους συμπολίτες μας, ώστε να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας. Τονίσαμε την κοινή προσπάθεια, για την απομάκρυνση μεγάλου αριθμού κατασχεμένων οχημάτων από κεντρικό δρόμο του Σουφλίου αφού αλλοιώνουν την εικόνα της πόλης του Μεταξιού και δημιουργούν κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την διαβεβαίωση για συνεχή διάλογο και άριστη συνεργασία προς όφελος τόσο των συναδέλφων μας όσο της τοπικής κοινωνίας, αφού ο στόχος μας είναι κοινός.

Προηγούμενο άρθροΕυάγγελος Μυτιληνός: “Η πρόταση του Δημάρχου να μην υπάρχει εξέδρα είναι σωστή – Πρόταση μας: οι παρελάσεις στην παραλία”
Επόμενο άρθροΈκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης