Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών Βασίλη Κασκαρέλη, ο οποίος την ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς του και ειδικότερα για τις επαφές που είχε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα, με την ευκαιρία της ορκωμοσίας του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι χθες υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν για το ζήτημα των προσφυγικών ροών. Υπενθυμίζεται ότι δυο μέρες νωρίτερα, (5/6) είχε προηγηθεί σύσκεψη για το θέμα αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, στα σύνορα του Έβρου παρατηρούνται αυξημένες μεταναστευτικές ροές οι οποίοι επιδιώκουν ασφαλή διέλευση στη χώρα μας.

Οι προσφυγικές ροές στην περιοχή του Έβρου έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα λόγω της βελτίωσης του καιρού και της πτώσης στην στάθμη των νερών του ποταμού.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι, τουλάχιστον 300 μετανάστες βρίσκονται στην περιοχή και αναζητούν τρόπο να περάσουν τα σύνορα για αυτό τον λόγο έχουν αυξηθεί οι ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις που περιπολούν στην ελληνική επικράτεια για να εμποδίσουν τη διέλευση.

Σύμφωνα με ΜΚΟ, οι εγκλωβισμένοι μετανάστες φέρεται να είναι χωρισμένοι σε τρεις ομάδες, με κάποιους από αυτούς να βρίσκονται στην περιοχή εδώ και ημέρες.

Οι ελληνικές Αρχές αποτελούμενες από συνοριοφύλακες και δυνάμεις της Frontex είναι πλήρως παρατεταγμένες και περιφρουρούν το σημείο κοντά στη Νέα Βύσσα.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Κυριακή οι ελληνικές Αρχές διέσωσαν 91 μετανάστες που ώθησαν διακινητές σε νησίδα στον Έβρο. Οι μετανάστες που παρέμεναν επί τέσσερις ημέρες εγκλωβισμένοι στη νησίδα Μαράσια μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης.

www.kathimerini.gr

Προηγούμενο άρθροΘεοδωρικάκος: Αποδεικνύεται η ανάγκη επέκτασης του φράχτη στον Έβρο
Επόμενο άρθροΤην Παρασκευή η Ντόρα Μπακογιάννη στη Θράκη