Ο υποψήφιος δήμαρχος Σάββας Δευτεραίος επικεφαλής αντιπροσωπείας της Λαϊκής Συσπείρωσης συναντήθηκε με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης  και συζήτησαν θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο του Δήμου.

Το ζήτημα που κυριάρχησε  είναι η μείωση της αγοραστικής δύναμης της λαϊκής οικογένειας, η βαριά φορολογία, οι δυσβάστακτες ασφαλιστικές εισφορές, η διαμόρφωση προϋποθέσεων για την προσέλκυση τουριστών κλπ.

 Η Λαϊκή Συσπείρωση επεσήμανε ότι η λύση βρίσκεται στην ανατροπή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζουν δεκαετίες οι μέχρι σήμερα ελληνικές κυβερνήσεις. Πολιτική που ενισχύει τα πολυκαταστήματα και τους μονοπωλιακούς ομίλους ενώ για τους μικρούς και μεσαίους ελευθεροεπαγγελματίες  επιφυλάσσει ισοπέδωση και τσάκισμα της δραστηριότητάς τους.

Ταυτόχρονα η Λαϊκή Συσπείρωση σημείωσε πως η λύση δεν βρίσκεται στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, μέτρο που ενισχύει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αφού μπορούν να λειτουργούν ακόμη και 24ώρες το 24ωρο μεγαλώνοντας την εκμετάλλευση των υπαλλήλων τους, με μισθούς πείνας, ελαστικά ωράρια, απλήρωτη εργασία κλπ.

Από την πλευρά του ο Δήμος πρέπει να σταθεί στο πλευρό των επαγγελματιών μειώνοντας τα ανταποδοτικά τέλη, το κόστος ύδρευσης, το κόστος των τραπαζοκαθισμάτων για την εστίαση με ταυτόχρονο σεβασμό της ελεύθερης πρόσβασης από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Τα παραπάνω αποτελούν δέσμευση της Λαϊκής Συσπείρωσης , όπως  δέσμευση

αποτελεί και η συνέχιση του αγώνα για την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων που γονατίζουν τους επαγγελματίες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν «ζωγραφίζει» το μέλλον αλλά αντίθετα αγωνίζεται για να το αλλάξει.

Προηγούμενο άρθροΕπιπλέον χρηματοδότηση για τη Βιολογική Γεωργία και στη Θράκη
Επόμενο άρθρο«4ο Χορωδιακό Φεστιβάλ» στην Αλεξανδρούπολη