Εθιμοτυπική συνάντηση είχε σήμερα Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΟΜΑμεΑ ΑΜΘ) Σμάραγδο Κρεμύδα και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Κρεμύδας ενημέρωσε τον κ. Πέτροβιτς για θέματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, όσο και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης γενικά. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στο δομημένο περιβάλλον, στις κτιριακές εγκαταστάσεις, στις παραλίες, καθώς και στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για τα ΑμεΑ από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού. Επιπλέον, τέθηκε το ζήτημα δημιουργίας «Σημείων Αναφοράς» σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και τους Δήμους της χώρας, σύμφωνα με τον Ν. 4488/2017, για την παρακολούθηση υλοποίησης των υιοθετούμενων κατ’ εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Άτομα με Αναπηρία δημόσιων πολιτικών σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Αναφορά έγινε, επίσης, στο πρόσφατο ΦΕΚ Β’ 2090/7-6-2018 για την λειτουργία της Εγνατίας Οδού και την μη εξαίρεση των Αμεα στην καταβολή διοδίων, ενώ επισημάνθηκε η έλλειψη δημόσιων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ), ιδιαίτερα στην Αλεξανδρούπολη. Ο κ. Κρεμύδας τόνισε στις δηλώσεις του ότι «τα Αμεα θέλουμε και επιμένουμε πως δεν θα πρέπει να γίνεται τίποτα για εμάς, χωρίς εμάς», διεκδικώντας τη συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων που τους αφορούν.

Ο κ. Πέτροβιτς από την πλευρά του διαβεβαίωσε πως στέκεται αρωγός στα σημαντικά προβλήματα που έθεσαν τα άτομα με αναπηρία. Τόνισε ότι θα εργασθεί για την επίλυση των ζητημάτων τους, ενώ σημείωσε μεταξύ άλλων την πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για την ενίσχυση της συμμετοχής των ΑμεΑ στα κοινά με την θέσπιση, ήδη από το 2017, διαδρομής 800 μ. για Αμεα στον αγώνα δρόμου VIA EGNATIA RUN που διοργανώνει η ΠΕ Έβρου.

Τον κ. Κρεμύδα συνόδευαν, ο Α’ Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης από τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Έβρου, ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Αποστολίδης, από το Σωματείο Αμεα Δράμα, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Πέννυ Μαμαλιά από το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Καβάλας, η Αναπληρώτρια Ταμίας Μαρία Χριστοφορίδου από το Κέντρο Ατόμων Αναπηρίας Ξάνθης, καθώς και η Αναπληρώτρια Οργανωτική Γραμματέας του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Έβρου Μαρία Λογαρά.

Προηγούμενο άρθροΜάκης Δημητριάδης: “Αρχίζει στις 2 Ιουλίου το Volleyball Camp των Αμαζόνων”
Επόμενο άρθροΤην παραίτηση του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου για να διασωθεί η Μακεδονία , ζητά με επιστολή ο επίτιμος Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκος