Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με την Πρέσβειρα του Ην. Βασιλείου

Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης υποδέχτηκε στο γραφείο του την Πρέσβειρα του Ην. Βασιλείου στην Ελλάδα, κα Kate Smith, παρουσία του Αντιδημάρχου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Ιωάννη Φαλέκα.

Η Πρέσβυς ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες του Δημάρχου για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής που απορρέουν από τη στρατηγικής σημασίας θέση της Αλεξανδρούπολης στον γεωπολιτικό και ενεργειακό χάρτη. Ο κ. Λαμπάκης αναφέρθηκε επίσης, στα μεγάλα πρότζεκτς που αφορούν την Αλεξανδρούπολη και την ευρύτερη περιοχή, όπως τη γεωθερμία και το έργο της τηλεθέρμανσης Φερών, την εγκατάσταση εξέδρας υγροποιημένου αερίου LNG, την παρουσία των αγωγών φυσικού αερίου που διαπερνούν την περιοχή μας, καθώς και στην πορεία των διαδικασιών αξιοποίησης του λιμένος Αλεξανδρούπολης. Ακόμη, συζητήθηκε η σχέση της τοπικής κοινωνίας με τη δραστηριότητα που σχετίζεται με τον αγωγό TAP ενώ έκδηλο ήταν το ενδιαφέρον της Πρέσβειρας για τη δυνατότητα προσέλκυσης βρετανικών εταιριών στην περιοχή.

Τέλος, παρουσιάστηκε το γεωμορφολογικό περιβάλλον και οι υποδομές της περιοχής που την καθιστούν ελκυστικό ποιοτικό τουριστικό προορισμό, ενώ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην από κοινού υλοποίηση ενεργειών για τη δημιουργία νέων σχέσεων συνεργασίας.

 

Προηγούμενο άρθροΠΑΜΕ: Μαχητική κινητοποίηση στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθρο«Τι προβλέπει το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων για μείωση ασφαλιστικών εισφορών και άλλα – Υλοποιούνται μία μία οι ανακοινώσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ» (Γράφει ο Δημήτρης Ρίζος, Βουλευτής Έβρου)