Ο Δήμαρχος  Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης συναντήθηκε χθες, παρουσία του Αντιδημάρχου Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρη Κολγιώνη, με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Κώστα Αλεξανδρή, τη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Έβρου, κα Νατάσα Γκαρά και τους διευθυντές των πολιτικών γραφείων των Βουλευτών Ν.Δ. Ν. Έβρου, κ.κ Αναστάσιου Δημοσχάκη και Σταύρου Κελέτση, κ.κ. Σταύρο Στογιαννίδη και Γιώργο Μιχελή αντίστοιχα, πλην του κ. Δερμετζόπουλου που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν δύο σπουδαίας σημασίας έργα για τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής: το αρδευτικό του Πετάλου Πέπλου και η  κατάργηση της διπλής άντλησης με την κατασκευή διώρυγας μήκους 850 μ., αρμοδιότητας λειτουργίας του ΤΟΕΒ Φερών – Πέπλου.

Αναφορικά με το πρώτο έργο, οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν έκπληξη και απορία για τους λόγους που η προηγούμενη  δημοτική αρχή δεν το ενέταξε στο μέτρο 4.3.1 Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Αποφασίστηκε να προχωρήσει ο Δήμος στην έκδοση άδειας χρήσης νερού, η οποία είναι απαραίτητη για το εν λόγω έργο, ώστε να είναι ώριμο για ένταξη στην επαναπροκήρυξη  στο αντίστοιχο μέτρο του Υπουργείου.

Για το δεύτερο θέμα ο Δήμος εξετάζει τη δυνατότητα σύνταξης μελέτης από τεχνική εταιρεία, ούτως ώστε να προωθηθεί άμεσα το έργο στην Περιφέρεια ΑΜΘ για την ένταξη και την υλοποίησή του. 

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή των Μεταφορέων Εμπόρων προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Επόμενο άρθροΕνίσχυση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με ιατρικά μηχανήματα