Τον Πρόεδρο και τα μέλη του νέου Δ.Σ. του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ Έβρου υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι δράσεις και οι ενέργειες που έχει ήδη δρομολογήσει και υλοποιεί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με στόχο την προσβασιμότητα και τη βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμΕΑ στον δήμο μας.

Μεταξύ άλλων, έχει ήδη δρομολογηθεί η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος των ειδικών θέσεων στάθμευσης για ΑμΕΑ, έχουν εγκατασταθεί σε παραλίεςς του δήμου μας 4 συστήματα seatrac που διευκολύνουν την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία ή με περιορισμένη κινητικότητα στη θάλασσα και ένα ειδικό ηχητικό σύστημα που διευκολύνει την πρόσβαση ατόμων με ολική ή μερική απώλεια όρασης μέσα στη θάλασσα, έχουν απομακρυνθεί αντικείμενα και αυθαίρετες κατασκευές που βρίσκονταν σε κοινόχρηστους χώρους με σκοπό την ελεύθερη, ασφαλή και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών και έχει επαναπροσδριοριστεί ο χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων ώστε να μην παρεμποδίζεται η ελεύθερη κίνηση και πρόσβαση των πολιτών.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε επίσης, η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων και συζητήθηκαν νέες προτάσεις της δημοτικής αρχής που σχεδιάζονται με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βελτίωση της καθημερινότητάς του.

 

Προηγούμενο άρθροΣυναγερμός στην Καβάλα: 24 νέα κρούσματα σε εργοστασιακό χώρο – Κλιμάκιο ΕΟΔΥ στην περιοχή
Επόμενο άρθροΗ Αλεξανδρουπολίτισσα καθηγήτρια του Τέξας κ. Ρένα Μπίζιου βραβεύεται με το μεγάλο Αμερικανικό βραβείο «BiomedSA award to health»