Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τον Επιτετραμμένο στην Πρεσβεία των Η.Π.Α. David Burger και την Αμερικανίδα Πρόξενο Elizabeth K. Lee

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του τον Επιτετραμμένο στην Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, David Burger και τη Γενική Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, Elizabeth K. Lee.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης, η υπεύθυνη Πολιτικών Υποθέσεων του Προξενείου, Ξένια Κοσμίδου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ιωάννης Μπόγδης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και στις αναπτυξιακές προοπτικές του μετά και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Κοινή πεποίθηση και των δύο πλευρών ότι η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σταδιακά σε ενεργειακό κόμβο αλλά και γεωπολιτικό και οικονομικό κέντρο ανάπτυξης, ικανό να αποτελέσει κίνητρο για την επιστροφή και παραμονή των νέων στον τόπο τους.

Επίσης, συζητήθηκαν προτάσεις συνεργασίας που αφορούν στη δημιουργία ενός Εργαστηρίου Έρευνας και Καινοτομίας (Tech & Novelty Youth Lab), την πρότυπη αγροκτηνοτροφική κατασκήνωση στις Φέρες με την υποστήριξη της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Δ.Π.Θ. και τη διοργάνωση ιστιοπλοϊκών αγώνων με τη συμμετοχή αμερικανικών πληρωμάτων. 

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη Αμερικανών Αξιωματούχων στο Επιμελητήριο Έβρου
Επόμενο άρθροΣτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser 4.7 συμμετείχε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αλεξανδρούπολης (ΝΟΑ)