Ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη. Ενημερώθηκε ο κος Υφυπουργός για τα επείγοντα προβλήματα του Π.Γ.Ν.Α. και συζητήθηκαν οι προτεινόμενες λύσεις:

⦁ Το Υπουργείο θα προχωρήσει άμεσα στην αύξηση του προυπολογισμού του Π.Γ.Ν.Α. κατά 1.000.000.

⦁ Ξεπαγώνουν οι προκηρύξεις για πρόσληψη γιατρών ΕΣΥ (11 θέσεις) και νοσηλευτών (14 θέσεις), που είχαν ανασταλεί λόγω των εκλογών. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής θα επιταχυνθεί.

⦁ Θα προχωρήσουν οι εκκρεμούσες κρίσεις για τις 4 θέσεις γιατρών ΕΣΥ για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων.

Παρουσιάστηκε επίσης η εμπεριστατωμένη πρόταση του Π.Γ.Ν.Α. αξιοποίησης των υπαρχουσών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού φυσικής ιατρικής αποκατάστασης, οι οποίες έμεναν αναξιοποίητες από το 2002, για τη δημιουργία Κέντρου Διημέρευσης Ατόμων με Σοβαρά Κινητικά Προβλήματα. Υπεβλήθη τεχνική έκθεση, οργανόγραμμα, προυπολογισμός και σχέδιο συμφωνητικού με άλλους φορείς του Δημοσίου ή Ιδιωτικού Φορέα (Δήμος Αλεξανδρούπολης, Δ.Π.Θ., Περιφέρεια Α.Μ.Θ., Μητρόπολη κ.α). Ο Υφυπουργός βρήκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την πρόταση του Π.Γ.Ν.Α. και θα εξετάσει τη δυνατότητα πραγματοποίησης του σχεδίου μέσω Α.Ε.Μ.Υ. ή άλλου φορέα. Σύμφωνα με το σχέδιο το 1ο εξάμηνο λειτουργίας θα εξυπηρετούνται 50 άτομα ημερησίως, εν συνεχεία 100 και αργότερα 200. Σε δεύτερη φάση θα υπάρξει δυνατότητα και διανυκτέρευσης 8 ατόμων.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Π.Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΚΑΙ Γ.Ν.ΔΙΔΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
Δρ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση της ΑΝΑΣΑ, για τον ορισμό του κ.Αραμπατζή στην θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών.
Επόμενο άρθροΟμόφωνα αποφάσισαν στην παράταξη “Δήμος για Όλους – Πρώτα Εσύ” να προτείνουν τον Δημήτρη Κολιό για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης