Γνωρίζεται ότι χθες, Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας πραγματοποίησε θεσμική συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Α.Μ.&Θ Υποστράτηγο κ. ΜΕΝΕΞΙΔΗ Νικόλαο στην Κομοτηνή, τον οποίο αρχικά ευχηθήκαμε καλή και δημιουργική συνέχεια της θητείας του, δεδομένης και της πρόσφατης απόφασης παραμονής του στη θέση αυτή, από το αρμόδιο Ανώτατο Συμβούλιο κρίσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Εν συνεχεία προβήκαμε σε ανάδειξη και περαιτέρω ανάλυση των σοβαρότερων υπηρεσιακών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν τη τρέχουσα περίοδο οι υφιστάμενες αστυνομικές υπηρεσίες σε επίπεδο Α.Μ.Θ και έχουν ανακύψει κυρίως με την ανομοιόμορφη και ισοπεδωτική εφαρμογή του σχεδίου «ΠΕΡΣΕΑΣ» συνδυαστικά και με την διάθεση μεγάλης μερίδας συναδέλφων μας στη διαχείριση-έλεγχο των μεταναστευτικών ροών. Προς τούτο η Ένωση μας ανέδειξε τα ειδικότερα ζητήματα ανά Διεύθυνση Αστυνομίας της Α.Μ.Θ και πρότεινε την έκδοση υλοποιήσιμων, ρεαλιστικών διαταγών, που να λαμβάνουν υπόψη τη δυναμική των υπηρεσιών και τον ανθρώπινο παράγοντα. Επιπρόσθετα, έγινε αναφορά σε ζητήματα που σχετίζονται με την αποστολή κάθε υπηρεσίας και την υπηρεσιακή καθημερινότητα εν γένει, όπως είναι η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού και οχημάτων πέραν των προβλημάτων που προκύπτουν από τις υψηλές αστυνομικές απαιτήσεις της εφαρμογής του σχεδίου Περσέας.
Πρόταση της ΕΑ.ΑΜΘ, την οποία εκφράσαμε και στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, είναι να ενταχθεί και η Δ.Α Ροδόπης στην ενίσχυση του ΑΕΑ με τη διαταγή «Ασπίδα», που εφαρμόζεται στον Έβρο αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ώστε να ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό στο πλαίσιο εφαρμογής ενιαίου σχεδίου αποτροπής των μεταναστευτικών ροών, πρόταση που θα υποβληθεί τεκμηριωμένη τις επόμενες μέρες στο Α.Ε.Α, δια μέσου της Ομοσπονδίας μας.
Ο κ.Γενικός κατανοώντας τις ανησυχίες μας, αφουγκράστηκε τα προβλήματα που του γνωστοποιήθηκαν και δήλωσε συναίνεση στην επεξεργασία των προτάσεων μας και στην εφαρμογή τους, στο πλαίσιο εξισορρόπησης και των διαταγών του Αρχηγείου, κατόπιν επανεξέτασης και επαναξιολόγησης για την περιφέρεια ΑΜΘ, που θα λάβει χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα.
Το Δ.Σ της Ένωσης μας βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στα στελέχη του Σώματος και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει, όπου διαπιστώνονται προβλήματα, ώστε να δρομολογούνται οι δέουσες λύσεις και να διασφαλίζεται η εργασιακή ειρήνη των συναδέλφων μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
-Ο-      -Ο-
Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ      ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Αστυν. Υποδιευθυντής      Αστυνόμος Β΄

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του Γιάννη Ζαμπούκη στον Αστυνομικό Διευθυντή Αλεξανδρούπολης κ. Παναγιώτη Καρτάλη
Επόμενο άρθροΤοποθέτηση της Ν. Γκαρά στην Ολομέλεια για την Έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό