Αντιπροσωπεία της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης συναντήθηκε χθες, 21 Ιανουαρίου 2023, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ Παναγιώτη, και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ, με αφορμή την επίσκεψή τους στην περιοχή μας μαζί με πρέσβεις όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είχαμε την ευκαιρία να του εκφράσουμε δια ζώσης τις ευχαριστίες μας για την πρόσφατη υλοποίηση αιτήματός μας και να επισημάνουμε την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι συνάδελφοί μας. Αναδείξαμε τα προβλήματα που υπάρχουν δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά που αφορούν την αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων, καθώς και τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικά μέσα. 

Αναφερθήκαμε στην ανάγκη να θεσπιστεί το συντομότερο δυνατό το επικίνδυνο της εργασίας μας, καθώς είναι πλέον κατανοητό από όλους ότι θα πρέπει να υλοποιηθεί το δίκαιο αυτό αίτημα των Αστυνομικών.

Τέλος, τονίσαμε την ανάγκη δυναμικής ενίσχυσης της Διεύθυνσής μας εν όψει της κατάρτισης των κενών κατά βαθμό οργανικών θέσεων που πρέπει να πληρωθούν κατά τις ετήσιες τακτικές μεταθέσεις του νέου πίνακα οργανικών θέσεων, καθώς η πρόσληψη Σ/Φ & Σ.Φ.Ο.Χ. καθιστά αναγκαία τη μετάθεση Ανακριτικών Υπαλλήλων για την συνδρομή στο έργο τους. Υπογραμμίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο ένας μεγάλος αριθμός αποσπασμένων με το πρόγραμμα “ΑΣΠΙΔΑ” θα καταφέρει να πετύχει την οριστική του μετάθεση-μετακίνηση στον τόπο συμφερόντων του, ενώ ταυτόχρονα θα ελαχιστοποιηθεί ο μακρύς κατάλογος των αποσπασμένων.

Ο Υπουργός συμφώνησε για το επικίνδυνο της εργασίας μας και την ανάγκη να θεσμοθετηθεί, ωστόσο θα πρέπει να επιλυθούν πρώτα κάποια μικρά εμπόδια που υπάρχουν ώστε να γίνει πραγματικότητα. Αντιλαμβανόμενος το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι συνάδελφοί μας Αστυνομικοί της Διεύθυνσής μας, έδωσε την υπόσχεση ότι θα βρίσκεται στο πλάι μας αρωγός σε κάθε μας αίτημα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατανόησης και εμπιστοσύνης και δόθηκε η υπόσχεση της επανάληψης της συζήτησης όταν αυτό απαιτηθεί.

Προηγούμενο άρθροΈγκριση χρηματοδότησης του έργου «Κατασκευή μονάδας ηλιακής ξήρανσης ιλύος ΕΕΛ Ορεστιάδας» της Δ.Ε.Υ.Α. Ορεστιάδας με το ποσό των 4.650.000,00 € με Φ.Π.Α.
Επόμενο άρθροΚοπή πίτας στο Αλεποχώρι για τους Προέδρους των συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Διδυμοτείχου