Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούν το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό την κίνηση 120 τουρκικών αλιευτικών, τα οποία συγκεντρώθηκαν στα Δαρδανέλια και κινούνται προς το Λιβυκό Πέλαγος. Τα τουρκικά αλιευτικά βρίσκονται σε διεθνή ύδατα στο βόρειο Αιγαίο και αρχικά είχαν δηλώσει πως έχουν κατεύθυνση προς το Λιβυκό Πέλαγος, όπως μεταδίδει το ethnos.gr.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές παρακολουθούν την κατάσταση, καθώς υπάρχει και το προηγούμενο των τουρκικών αλιευτικών που βρήκαν καταφύγιο σε ελληνικά χωρικά ύδατα στη Μύκονο, επικαλούμενα σφοδρούς ανέμους. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πηγές του υπουργείο Ναυτιλίας, δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται μεγάλος αριθμός τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο, καθώς τουρκικός νόμος απαγορεύει την αλίευση στα τουρκικά χωρικά ύδατα από τις 15 Απριλίου έως τις 15 Ιουλίου.

Πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σημείωσαν ότι θα παρακολουθούν τις κινήσεις τους, καθώς ενδέχεται να πρόκειται για μία κίνηση της Άγκυρας, προκειμένου να εξετάσει την ταχύτητα αντίδρασης της Αθήνας.

Προηγούμενο άρθροΔράσεις συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων (Αλεξανδρούπολης και Μάκρης)
Επόμενο άρθροΜε λαμπρότητα πανηγύρισε το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στο βουνό της Μακρής (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)