Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς εντοπίστηκε οπλισμός και πυρομαχικά σε τζαμί που βρίσκεται σε χωριό της Ξάνθης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες ασφαλείας κατόπιν ενδείξεων και πληροφοριών, προέβησαν το μεσημέρι της Τρίτης σε έλεγχο σε ένα τζαμί στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου. Εκεί στον προαύλιο χώρο εντόπισαν κρυμμένα δύο πιστόλια, εκ των οποίων ένα με σιγαστήρα, καθώς και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων.

Αμέσως μετά την έρευνα οι αστυνομικοί αναζητούν εάν έχει υπάρξει στην ευρύτερη περιοχή κάποια παράνομη δραστηριότητα με όπλο που φέρει σιγαστήρα.

Μάλιστα ο ιμάμης, που είναι υπεύθυνος για την λειτουργία του τζαμιού, μετέβη στον εισαγγελέα για να δώσει εξηγήσεις για τα ευρήματα των αστυνομικών αρχών.

Όπως αναφέρεται στο site Ξάνθης, antifonitis.gr, τα όπλα βρέθηκαν στο σπίτι του ιμάμη αλλά και στον μιναρέ του τεμένους. Συγκεκριμένα βρέθηκαν: ένα τύπου Φλόμπερ καί δύο πιστόλια με γεμιστήρες και σφαίρες, με το μεγαλύτερο πιστόλι να φέρει τον σιγαστήρα.

www.cnn.gr

Προηγούμενο άρθροΗ επαγρύπνηση αλλά και η ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης, του προσωπικού των Μονάδων Προκάλυψης στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού, είναι συνεχής
Επόμενο άρθροΑθανάσιος Βίτσας: “Κατ επανάληψη πολλά συμβούλια ματαιώθηκαν λόγω έλλειψης απαρτίας”