Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, 15 Τούρκοι πολίτες, έμποροι, επιχειρηματίες, δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και απλοί πολίτες μέλη του κινήματος Γκιουλέν ή και κεμαλικοί έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, οι άνθρωποι αυτοί φέρεται να δήλωσαν στους αστυνομικούς ότι φοβούνται ότι θα είναι τα επόμενα θύματα των εκκαθαρίσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ελληνική αστυνομία απέλασε πίσω στην Τουρκία δύο από τους συλληφθέντες που είχαν πρόθεση να ζητήσουν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

Αρνούνται να γυρίσουν στην Τουρκία αρκετοί διπλωμάτες 

Η γερμανική εφημερίδα Tagesschau ανέφερε ότι αρκετοί Τούρκοι διπλωμάτες εμφανίζονται έτοιμοι να ζητήσουν άσυλο σε διάφορες χώρες και αρνούνται να επιστρέψουν στη χώρα τους μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Όπως τονίζει η εφημερίδα, δεν είναι λίγοι αυτοί που αντιτάχθηκαν στην ανάκλησή τους στην Άγκυρα –μια κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει την οργή της τουρκικής κυβέρνησης.

 «Παρότι ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε με νομική δράση, πολλοί ζητούν άσυλο στο εξωτερικό. Η προθεσμία που τους είχε δώσει η τουρκική κυβέρνηση για να επιστρέψουν στη χώρα έχει πλέον εκπνεύσει» ανέφερε χαρακτηριστικά η εφημερίδα.Την ίδια ώρα, «μυστήριο» παραμένει και η εξαφάνιση δύο Τούρκων ακολούθων από την Ελλάδα, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες εγκατέλειψαν τη χώρα στις 6 Αυγούστου μαζί με τις οικογένειές τους και φέρεται να ταξίδεψαν με πλοίο στην Ιταλία.

«Εργαζόμαστε για να φέρουμε τους δύο προδότες πίσω στην Τουρκία» δήλωσε χτες στον τηλεοπτικό σταθμό ΝΤV ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Μετά  την 15η Ιουλίου έχουν συλληφθεί περίπου 17.740 άνθρωποι, κατηγορούμενοι ότι είναι οπαδοί του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι «εγκέφαλο» της απόπειρας πραξικοπήματος.

Πηγή: MEGA 

 

Προηγούμενο άρθροΜέσα σε 20 μέρες ξανά πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Δωρικού – Άμεση η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρουπολης
Επόμενο άρθροEπιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες Έλληνες κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 τελέσθηκε στην Αλεξανδρούπολη