Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, το δήμαρχο Ιάσμου Καδήρ Ισμέτ, το δήμαρχο Μαρωνείας Σεπών Γιάννη Σταυρίδη και εκπρόσωπο του δήμου Κομοτηνής είχε σήμερα στην Κομοτηνή, η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου.

Συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που απασχολούν τους δήμους της περιοχής και  αλλά και κρίσιμα ζητήματα υποδομών. Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στην έμπρακτη στήριξη της Κυβέρνησης στην τοπική αυτοδιοίκηση και ζήτησε το επόμενο διάστημα αποτελεσματικότερες συνέργειες προκειμένου  να απορροφηθούν όλοι οι πόροι που για πρώτη φορά εδώ και χρόνια δίνει κυβέρνηση στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η κα Νοτοπούλου, αναφέρθηκε ακόμη στα επενδυτικά προγράμματα  «ΦιλόΔημος» & «ΦιλόΔημος ΙΙ» που στόχο έχουν τη χρηματοδοτική ενίσχυση έργων, προμηθειών, υπηρεσιών, μελετών και δράσεων που βελτιώνουν άμεσα την καθημερινή ζωή των δημοτών και αναβαθμίζουν τις λειτουργικές δυνατότητες των δήμων. Οι δήμοι Ροδόπης συμπλήρωσε η Υφυπουργός έχουν επωφεληθεί ιδιαίτερα από τα συγκεκριμένα προγράμματα κυρίως σε ότι αφορά στην επισκευή σχολείων και αύλειων χώρων, μηχανολογικού εξοπλισμού, αγροτικής οδοποιίας χαρακτηρίζοντάς τα ανάσα ζωής για τους Δήμους και καταλύτη για τη μελλοντική ανάπτυξη των περιοχών της Θράκης.

Η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, ενημέρωσε τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για τις δυνατότητες που δίνει ο αναπτυξιακός νόμος που υλοποιεί το ΥΜΑΘ.

Ενδεικτικά ανέφερε, ότι η διεύθυνση ιδιωτικών επενδύσεων του ΥΜΑΘ ενέκρινε στο νομό Ροδόπης, με τον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016 τρία επενδυτικά σχέδια συνολικού επιλέξιμου κόστους 37.540.067 ευρώ.

Περιέγραψε ακόμη, μια εξαιρετικά αισιόδοξη- όπως τη χαρακτήρισε- περίοδο που ανοίγεται για την επόμενη πενταετία με κοινωνικές δομές όπως το νοσοκομείο Κομοτηνής , με υποδομές καθώς και τη σύνδεση των οικιακών δικτύων με φυσικό αέριο εντός του 2019.

Η Υφυπουργός στη συνέχεια επισκέφθηκε το μειονοτικό δημοτικό σχολείο Οργάνης όπου συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές και αναφέρθηκε στην υλοποίηση του οράματος της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.

Απαντώντας ακόμη σε αίτημα στήριξης των τριών μειονοτικών σχολείων της Οργάνης-Ασωμάτων- Άνω Δροσίνης, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) ανακοίνωσε στους μαθητές πως με την έμπρακτη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της κατ’εξαίρεσης χρηματοδότησης της μαθητικής εκδρομής.

Η κα. Νοτοπούλου, εξήρε επιπλέον, το πλούσιο έργο που επιτελεί στην περιοχή το Δ’ Σώμα Στρατού που πέραν των υψηλών αμυντικών ικανοτήτων προσφέρει αξιοθαύμαστο κοινωνικό έργο στη Θράκη  και αποτελεί κρίκο διατήρησης της κοινωνικής συνοχής.

Χαιρετισμός της Υφυπουργού Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνας Νοτοπούλου σε ημερίδα στον Ίασμο

Στον Ίασμο του Ν.Ροδόπης, για να ανοίξει τις εργασίες ημερίδας για την άμπελο, την προώθηση προϊόντων και διαδικασίας παραγωγής τους βρέθηκε σήμερα Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου, προσκεκλημένη του πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου.

Η Υφυπουργός στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην εξαιρετική ποιότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων της Μακεδονίας και της Θράκης και στην προσπάθεια της κυβέρνησης, να βελτιώσει τη θέση των ελληνικών προϊόντων αγροδιατροφής στην πυραμίδα των εξαγωγών, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο στις διεθνείς αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχωρά σε συντονισμένες δράσεις που θα αναδείξουν την ποιότητα των Ελληνικών προϊόντων μέσω της εκπόνησης ενός Εθνικού Συστήματος Πιστοποιημένης Ποιότητας αγροτικών προϊόντων που να αναγνωρίζεται διεθνώς, συμπλήρωσε η κα Νοτοπούλου.

Η Υφυπουργός στην ομιλία της τόνισε ότι η πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας περνά μέσα από τον αγροδιατροφικό τομέα, συμπληρώνοντας ότι η  ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει – και στηρίζει -με κάθε τρόπο τον αγροτικό κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου, εντάσσεται και η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες, συνεταιρισμούς και ΚΟΙΝΣΕΠ και την μείωση -έως και 35%- των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Κλείνοντας την ομιλία της η κα Νοτοπούλου, ευχήθηκε, η γιορτή αυτή να γίνει ένας τοπικός πολιτιστικός θεσμός και το φημισμένο τσίπουρο Ιάσμου να κάνει τον όμορφο αυτό τόπο αγροτο-τουριστικό προορισμό.

Προηγούμενο άρθροΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης. Καθαρισμός και αντικατάσταση των αντλιών του αντλιοστασίου όπισθεν του γηπέδου «Φώτης Κοσμάς»-στροφή Εγνατία
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη τον Δεκέμβριο – Στο τραπέζι τα ευαίσθητα θέματα