Σειρά εποικοδομητικών και αποδοτικών συναντήσεων με υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη και προσωπικότητες είχε στην Αθήνα την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος.

Μεταξύ αυτών ιδιαίτερη σημασία έχει η συνάντηση του με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, με τον οποίο  συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα μείζονος σημασίας για την περιοχή όπως η ύδρευση, τα προβλήματα από τις καιρικές καταστροφές και η απουσία μελετών για έργα και υποδομές που θα επιτρέψουν την διεκδίκηση ένταξης τους σε χρηματοδοτικά πρωτόκολλα .Ο υπουργός εξέφρασε την δέσμευση του να ασχοληθεί με αυτά για την εξεύρεση λύσεων. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφία Ζαχαράκη, με την οποία είχε προηγηθεί ανταλλαγή αλληλογραφίας , ανακοίνωσε  στον δήμαρχο την θετική απάντηση της σε σειρά αιτημάτων όπως η αναμοριοδότηση των δυσπρόσιτων σχολείων της περιοχής, η ένταξη τους στο θεσμό των σχολικών γευμάτων, η επανενεργοποίηση μουσικών τμημάτων στο διαπολιτισμικό σχολείο και η τροποποίηση διατάξεων για την δυνατότητα συμμετοχής των μαθητών σε προγράμματα κολύμβησης.

Με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ.Νίκο Χαρδαλιά, συμφωνήθηκε η ουσιαστική συνεργασία σε θέματα πολιτικής προστασίας, πρόληψης και ετοιμότητας στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Τέλος ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του «Διαζώματος» κ. Σταύρο Μπένο με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας και των δράσεων στο πρόγραμμα  της πολιτιστικής διαδρομής  της «Εγνατίας οδού» .Ο κ. Μπένος παρέδωσε στον Δήμαρχο την μελέτη που συνέταξε το «Διάζωμα»  για την οργάνωση της επιχειρηματικότητας στην πολιτιστική διαδρομή της Via Egnatia.

Προηγούμενο άρθροΕυάγγελος Μυτιληνός: “Κατέθεσα συγκεκριμένες γραπτές προτάσεις για την καθαριότητα και το πράσινο , προς τον Δήμαρχο και τις δημοτικές παρατάξεις”
Επόμενο άρθροΟ Ιωάννης Γλήνιας εκ νέου Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης