Συναυλία της 50μελούς Χορωδίας του αμερικανικού Πανεπιστημίου Taylor
στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης.

Η Αλεξανδρούπολη είναι μια από τις οκτώ (8) ελληνικές πόλεις, που θα φιλοξενήσουν τη Συναυλία της 50μελούς νεανικής χορωδίας «Taylor University Chorale» (Η.Π.Α.), μαζί με το φωνητικό σύνολο «Taylor Sounds Chamber Ensemble», στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, για τρίτη φορά τη χώρα μας.
Η περιοδεία είναι μια παραγωγή της Logos Music.

Η Συναυλία της χορωδίας στην Αλεξανδρούπολη, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια περιήγηση στην ιστορία της χορωδιακής μουσικής, από την Αναγέννηση μέχρι τον 20ο αιώνα και από τα φωνητικά jazz και spirituals, μέχρι τις μουσικές συνθέσεις έργων, βραβευμένων με Όσκαρ, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Dr. JoAnn Rediger.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

__________________________________________________________________
Η χορωδία αποτελείται από φοιτητές του πανεπιστημίου και περιοδεύει δύο φορές το χρόνο. Πέρα από τις τακτικές περιοδείες εντός Η.Π.Α., η χορωδία έχει ταξιδέψει και σε πολλές ακόμα χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων σταθμών, έχουν δώσει παραστάσεις στη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστραλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τις Σκανδιναβικές χώρες, τη Ρωσία και την Ελλάδα…
Η περιοδεία της χορωδίας στην Ελλάδα, έρχεται να ενισχύσει την καλή συνεργασία του Πανεπιστημίου Taylor με Ελληνικούς φορείς (Δήμους, Οργανισμούς, Πανεπιστήμια και Εκκλησίες), καθώς το Chorale έχει επισκεφτεί στο παρελθόν τη χώρα μας άλλες δύο φορές (2003 και 2008).
Η προγραμματισμένη περιοδεία του στην Ελλάδα για το 2016 περιλαμβάνει συναυλίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Λάρισα, Κέρκυρα, Πάτρα και Μαρκόπουλο Μεσογαίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναυλιών:
www.logosmusic.gr/taylor
Στόχος της περιοδείας της χορωδίας του Πανεπιστημίου Taylor, είναι η διαπολιτισμική ανταλλαγή, η παρουσίαση του χορωδιακού μουσικού πλούτου και η γνωριμία με τον ελληνικό πολιτισμό καθώς παράλληλα με τις συναυλίες τους, οι φοιτητές θα επισκεφτούν πολλά από τα κύρια ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της πατρίδας μας.
Για περισσότερες πληροφορίες:
210.4834214 ή 6946005375 (κ. Μιχάλη Λιτσικάκη)

Προηγούμενο άρθροΟι επιλεκτικές αφυπνίσεις της εθνικής συνείδησης του Δ.Μακροδημοπουλου
Επόμενο άρθροΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Κάτω από το όριο της φτώχειας το 50% των Ελλήνων