Τα σωματεία

* Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

* Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας

* Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου

* Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου

καθώς επίσης και ο

* Σύλλογος γυναικών Αλεξ/πολης (μέλος της ομοσπονδίας γυναικών)

 

ΚΑΛΟΥΜΕ

τα σωματεία της πόλης μας, πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους φορείς,

ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ

σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

 

Σας καλούμε όλους να ανταποκριθείτε σε αυτό το κάλεσμα, αναδεικνύοντας παράλληλα τις μεγάλες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για τις τεράστιες καταστροφές που βιώνει η χώρα και ο λαός μας από τις πυρκαγιές. Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης  στους πληγέντες.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση σε όσους, κινδύνεψαν και είδαν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται.

Οι πυρκαγιές συνεχίζουν να κατακαίνε στην Αττική και σε άλλες περιοχές σε ολόκληρη την χώρα. Η προσπάθεια των πυροσβεστών και των εθελοντών είναι τιτάνια αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις τεράστιες ελλείψεις κρατικής μέριμνας, υποδομών, μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης.

Η επανάληψη παρόμοιων φαινομένων τα τελευταία χρόνια αναδεικνύει τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες κυβερνήσεων, περιφερειών και δημοτικών αρχών που επισκέπτονται το “χώρο του εγκλήματος”, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, καλυπτόμενοι πίσω από τα «ακραία καιρικά φαινόμενα», την «κλιματική αλλαγή» και την πολύ καλά φορεμένη τα τελευταία χρόνια «ατομική ευθύνη».

Τα λόγια τους είναι πρόκληση! Κρύβουν ότι όλα αυτά τα έργα – αντιπυρικά, αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά δεν είναι επιλέξιμα γιατί δεν έχουν ανταποδοτικά οφέλη στους μεγαλοεπενδυτές, όπως είναι για παράδειγμα τα φωτοβολταϊκά , οι ανεμογεννήτριες ή τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους. Γιαυτό και δεν γίνονται.

Το νέο έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο.

Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε αναγκαία την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: Νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά.

Η συλλογή θα γίνετε στο φουαγιέ του Εργατικού Κέντρου Έβρου, Δευτέρα 09/08/21 18:30-20:30 και Τετάρτη 11/08/21 επίσης 18:30-20:30.

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία για την Ξάνθη – Νεκρός 26χρονος από προπέλα σκάφους
Επόμενο άρθροΗ Ένωση Συνοριοφυλάκων Έβρου στο πλευρό των πληγέντων σε Εύβοια και Βαρυμπόμπη