Η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης με αφορμή το πολύ σοβαρό περιστατικό που συνέβη στην περιοχή του Σουφλίου εκφράζει τη συμπαράσταση της στον συνάδελφο μας που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του και του εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες του Σαββάτου 20 Ιουλίου 2024 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου και ενώ οι συνάδελφοί μας περιπολούσαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε, ένας συνάδελφός-μέλος της Ένωσής μας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών.

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα η επικινδυνότητα του επαγγέλματος μας και μάλιστα με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο. Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι οι συνάδελφοι μας ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους προκειμένου να προστατεύσουν τα σύνορα της πατρίδας μας. Δυστυχώς, η Πολιτική και Φυσική ηγεσία δείχνει να μην έχει την ίδια άποψη, αφού ακόμα δεν έχει αναγνωρίσει την επικινδυνότητα της εργασίας μας παρόλα τα δεκάδες θύματα και τραυματισμούς συναδέλφων μας.

Ως Σωματείο θα σταθούμε δίπλα στο συνάδελφό μας και την οικογένεια του με κάθε τρόπο, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος     Ο Γενικός Γραμματέας

ΤΟΥΦΑΚΗΣ Χρήστος     ΠΕΖΙΚΙΔΗΣ Παναγιώτης

Προηγούμενο άρθροΑφροδίτη Λατινοπούλου για τον πυροβολισμό συνοριοφύλακα στον Έβρο: «Το συνεχόμενο κουκούλωμα τέτοιων περαστικών μόνο υπόνοιες μπορούν να δημιουργήσουν»
Επόμενο άρθροΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ! (γράφει ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης)