Με σκοπό τη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, συνεδρίασαν την Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς.

Οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών και των φορέων που συμμετείχαν δήλωσαν στο σώμα το βαθμό ετοιμότητάς τους, τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί για την κατάλληλη προετοιμασία – αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών, καθώς και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης αυτών.

«Κύριος στόχος μας για την ουσιαστική αντιμετώπιση της εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών κατά τους θερινούς μήνες στην περιοχή μας είναι η άρτια συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, αλλά και των πολιτών, στον τομέα της πρόληψης. Στο τομέα αυτό οφείλουμε να εστιάσουμε όλες τις δυνάμεις και την προσοχή μας. Πολύ σημαντικό στοιχείο αποτελεί η άμεση αναγγελία εκδήλωσης πυρκαγιάς, από τις υπηρεσίες και τους πολίτες προς την πυροσβεστική, με στόχο την αποτελεσματική, στα πρώτα στάδια, παρέμβαση για την κατάσβεσή της».

Τα παραπάνω τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς συγχαίροντας ταυτόχρονα τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για τις αποτελεσματικές παρεμβάσεις αναφορικά με την κατάσβεση πυρκαγιών καθόλη την προηγούμενη αντιπυρική περίοδο, αλλά και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Σ.Ο.Π.Π., τους ενεργούς πολίτες και τις εθελοντικές οργανώσεις.

Ο κ. Πέτροβιτς ανέφερε, επίσης, στο σώμα την απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου να διατεθούν στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας 39 υδροφόρα και διασωστικά οχήματα, που θα συνδράμουν στο έργο τους, μέσω του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020 της Περιφέρειας, προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ περίπου.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μαμαρίκας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, εκπρόσωποι των Δήμων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του στρατού, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΗ, της Διεύθυνσης Δασών, των Δασαρχείων, των εθελοντικών οργανώσεων και των υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου.

sopp evrou 2

Προηγούμενο άρθροΚΕΡΙ ΚΑΙ ΘΥΜΙΑΜΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΗ ΠΥΛΗ ~ Ο Εθνοϊερομάρτυς Οικουμενικός Πατριάρχης Άγιος Γρηγόριος ο Ε΄ (1745-1821) (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)
Επόμενο άρθροΧελιδονοΚαλωσορίσματα στον προαύλιο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης