Συνελήφθησαν την 28-12-2016 το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Σουφλίου, των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης αντίστοιχα, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 35, 39, 52 και 54 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις δράστες ηλικίας 35, 39 και 52 ετών να επιβαίνουν σε δύο (2) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα και να λειτουργούν ως προπομποί, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε όχημα τύπου van , που οδηγούσε ο 54χρονος δράστης και με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο οδηγός του ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ακινητοποίησε το όχημά του, ενώ οι οδηγοί των άλλων δύο, ηλικίας 39 και 54 ετών, δεν υπάκουσαν, συνέχισαν την πορεία τους, αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και τα άλλα δύο οχήματα και να συλλάβουν τους δράστες, ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος τύπου van , διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τρία (3) οχήματα και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

Προηγούμενο άρθροΛήξη απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό
Επόμενο άρθροΚοινωνική προσφορά του προσωπικού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους