Συνελήφθη χθες (13-11-2016) το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη , από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 44 χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας , ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Οκτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και τρεις (3) υπήκοοι Μπανγκλαντές.

Η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του δράστη περιλαμβάνει επίσης τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της ψευδούς ανωμοτής κατάθεσης, της απείθειας και της απόδρασης κρατουμένου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 44χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με πινακίδες των αρχών της Βουλγαρίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην ανατολική είσοδο της πόλης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 44χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω, ο δράστης τελικά ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας και μία (1) πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης των αρχών της Βουλγαρίας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε επίσης ένα (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας, των Αρχών της Πολωνίας.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του χορηγήθηκε από Κατάστημα Κράτησης της Χώρας, όπου ήταν έγκλειστος για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών και αναζητούνταν από 18-5-2015.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πλαστά έγγραφα, ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ, ένα (1) tablet και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Προηγούμενο άρθροΓιάννης Γλήνιας: “Η μεγάλη κτηματομεσιτική εταιρεία Remax-City στην Αλεξανδρούπολη”
Επόμενο άρθροΗ νικήτρια του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας Αναστασία Καρακατσάνη στο «Παίζουμε Θράκη»!