Σε θετικό κλίμα συνεχίζονται οι επαφές με φορείς της πόλης Μπουργκάς Βουλγαρίας μετά και την πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια τον προηγούμενο μήνα.
Ο Δήμαρχος Μπουργκάς κ. Dimitar Nikolov και ο Πρόεδρος του Λιμένα Μπουργκάς κ. Dian Dimov , συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη επισκέφτηκαν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τις εγκαταστάσεις του. Στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Αντιπρόεδρο της ΟΛΑ Α.Ε. κ. Αλέξανδρο Παπαχρήστου, συζητήθηκαν τα πορίσματα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Sea2Sea , που αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα και τις προοπτικές αξιοποίησης του κάθετου άξονα Αλεξανδρούπολης – Μπουργκάς στον τομέα τον συνδυασμένων μεταφορών, καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο πόλεων και λιμένων τους, στον τομέα του τουρισμού, της κρουαζιέρας και την μετακίνηση εμπορευμάτων.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν τις διαδικασίες με αυτές τις προοπτικές, πραγματοποιώντας εκ νέου μία συνάντηση τις επόμενες μέρες στον λιμένα του Μπουργκάς, με στόχο την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στους προαναφερόμενους τομείς.
Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης παρά τις δυσχερείς συνθήκες , προσπαθεί μέσα από συνεχείς συναντήσεις κι επαφές με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς εντός κι εκτός συνόρων ,να αναδείξει το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως ένα πολύτιμο πυλώνα για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Προηγούμενο άρθροΛιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας Ποιος θα ενδιαφερθεί επιτέλους να συνεργαστούν ;
Επόμενο άρθροΗ ετήσια εκδήλωση του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης