Συνεργασία του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού με τον Δήμο Σουφλίου με σκοπό την ανάδειξη της γυναικείας δυναμικής της περιοχής.

Η διάκριση του Δήμου Σουφλίου ως Best Tourism Village έχει σηματοδοτήσει την Νέα Εποχή για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Ο Δήμος Σουφλίου δράττοντας την σκέψη του ίδιου του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού, που βρίσκεται πίσω από την Πρωτοβουλία “Best Tourism Villages”, επιθυμεί να καταστήσει τον Τουρισμό την κινητήριο Δύναμη της τοπικής οικονομίας. Προς αυτήν την κατεύθυνση, από την ημέρα της διάκρισης μέχρι και σήμερα, Ο Δήμος Σουφλίου, οργανώνεται, επικοινωνεί, αλληλεπιδρά, εξελίσσεται και ανακαλύπτει συνεχώς πτυχές του ίδιου του εαυτού του, οι οποίες αν και πάντοτε υπήρχαν ριζωμένες στα βάθη της ιστορίας του, δεν είχαν φωτιστεί αρκετά και με τέτοιο τρόπο ώστε να συνδεθούν με τον Τουρισμό και να λειτουργήσουν έτσι, ευεργετικά για την κίνηση της περιοχής.

Αυτήν την φορά, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, στα πλαίσια των δράσεων ενδυνάμωσης των γυναικών κάθε περιοχής, ο Δήμος Σουφλίου φωτίζει και τιμά τις υπέροχες γυναίκες του, εγκαινιάζοντας μία προσπάθεια προώθησης του γυναικείου Τουρισμού. 

Η ιδέα που συνοδεύει την παραπάνω δράση είναι η εξής: Οι γυναίκες να ταξιδέψουν, με σκοπό να επισκεφθούν άλλες γυναίκες, να γνωρίσουν τον πολιτισμό τους, να ανταλλάξουν απόψεις, σχέδια και τεχνικές, μαγειρικές και ιστορίες.

Η γυναίκα στην περιοχή του Δήμου Σουφλίου ήταν ανέκαθεν μοναδική. Εκπροσωπούσε και εκπροσωπεί το οξύμωρο σχήμα μιας εκλεπτυσμένης μεταξένιας φιγούρας που ζει σ’ ένα αγροτικό περιβάλλον.  

Η γυναίκα στην περιοχή του Δήμου Σουφλίου είναι δυναμική, εργατική, δραστήρια, χρυσοχέρα, ανοιχτόκαρδη και νοικοκυρά. Ξέρει να διατηρεί τις ισορροπίες και να κρατά ενωμένη την οικογένεια της. Έχει πρωτοστατήσει στις πρώτες εργατικές απεργίες που σημειώθηκαν στην χώρα, έχει υφάνει κι έχει κεντήσει, εκκολάπτοντας και διατηρώντας όλη την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση που συνδέεται με την χειροτεχνία, και έχει μεγαλώσει σπουδαία παιδιά.

Μερικές από τις υπέροχες γυναίκες της περιοχής του Δήμου Σουφλίου, που εκπροσωπούν γυναίκες που συνδέονται είτε με τον πρωτογενή τομέα, είτε με την επιστημονική και την επιχειρηματική κοινότητα, είτε με την παλαιότερη και την σύγχρονη ιστορία, πρωταγωνιστούν στο βίντεο που προβάλλεται από σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού με αφορμή την παραπάνω δράση (INSTAGRAM:@btv_unwto). Το βίντεο όμως αυτό είναι αφιερωμένο σε όλες τις υπέροχες γυναίκες του Δήμου Σουφλίου.

Ο Δήμος Σουφλίου αποτελεί την μοναδική ελληνική περίπτωση ανάμεσα σε 130 περιοχές από όλο τον κόσμο που έχουν από το έτος 2021 το δικαίωμα χρήσης του σήματος του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού και συνεχίζει να εξελίσσεται δημιουργικά ολοένα και περισσότερο στον τουριστικό τομέα.

Project-Celebrating Women: Best Tourism Villages Narratives 

Παραγωγή: Δήμος Σουφλίου

Κείμενα-Σκηνοθεσία: Τσακαλδήμη Ελένη

Μετάφραση: Κωνσταντίνα Νικολτσιούδη

Λήψη-Μοντάζ: Γιάννης Μπιστίνας 

Προηγούμενο άρθροΚασσελάκης: “Χρήσιμο εργαλείο ο φράχτης στον Έβρο – Εργαλειοποιεί το θέμα ο κ. Μητσοτάκης”
Επόμενο άρθροΠαναγιώτης Παύλος: «Ο Επίσκοπος Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Αθανάσιος Γιέφτιτς είχε προειδοποιήσει ότι “το Κόσοβο της Ελλάδος, είναι η Θράκη”»