Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ορεστιάδας απέστειλε επιστολή προς τον περιφερειακό διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ΑΜΘ, στην διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Έβρου και στα μέλη του ΠΥΣΠΕ Έβρου

Η επιστολή:

Κύριοι Δ/ντές,

Μέλη του ΠΥΣΠΕ Έβρου,

Δυόμιση μήνες από την έναρξη του διδακτικού έτους στα σχολεία του Δήμου Ορεστιάδας διαπιστώνονται ακόμη κενά σε εκπαιδευτικούς.

Απαιτούνται για τη εκπαίδευση των μαθητών της περιοχής 54 ώρες Αγγλικής γλώσσας, 24 ώρες Πληροφορικής, 4 ώρες Γερμανικής γλώσσας, 75 ώρες Εικαστικών, 33 ώρες Μουσικής, 20 ώρες Θεατρικής αγωγής, συνολικά δηλαδή 210 ώρες ειδικοτήτων, ενώ και στο χώρο της ειδικής αγωγής υπάρχει κενό σε τριάμισι ωράρια παράλληλης στήριξης.
Μας είναι αδιάφορη η επικοινωνιακή αντιμετώπιση του ζητήματος του «κανονικού ανοίγματος» των σχολείων από το οικείο υπουργείο. Μας αφορά, όμως, η πραγματικότητα και αυτή είναι κακή για τους μαθητές μας και τα σχολεία μας.

Τα παιδιά του δοκιμαζόμενου και σκληρά φορολογούμενου λαού, αξίζουν ένα δημόσιο σχολείο με πλήρη ανάπτυξη, με δασκάλους κι εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, σε διδακτήρια νέα ή συντηρημένα, που να πληρούν τις προϋποθέσεις και να αντιστοιχούν στις ανάγκες της ολόπλευρης μόρφωσής τους, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει.
Ζητούμε την άμεση κάλυψη των κενών για την ομαλοποίηση της λειτουργίας των σχολείων.

Για το Δ.Σ.

O Πρόεδρος

Νικολαΐδης Νικόλαος

 

Η Γεν. Γραμματέας

 Μπεχτσούδη Αγγελική

Προηγούμενο άρθροΔημοσθένης Μιχαλεντζάκης και Δημήτρης Καρυπίδης αναχώρησαν για το Μέξικο!
Επόμενο άρθροΈλλειψη μηχανημάτων αποχιονισμού διαπιστώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου