Συνολικά 15.420 υπήκοοι Βουλγαρίας εισήλθαν στη χώρα από τους  συνοριακούς σταθμούς Νυμφαίας και Ορμενίου την πρώτη εβδομάδα ανοίγματος των συνόρων, μετά και την άρση των περιορισμών που ίσχυσαν, το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο λήψης μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από το συνοριακό σημείο διέλευσης Νυμφαίας πραγματοποίησαν είσοδο 9.890 υπήκοοι Βουλγαρίας ενώ από το Ορμένιο 5.530.

«Υπάρχει κινητικότητα και  μπορούμε να μιλήσουμε για ένα καλό πρώτο δείγμα, το οποίο δείχνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Απόστολος Παλακίδης. Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι βάση των μέχρι στιγμής στοιχείων των κρατήσεων στην περιοχή της Θράκης, τις οποίες χαρακτηρίζει αναμενόμενες, υπάρχει ένας «συγκρατημένος ρεαλισμός», εκτιμώντας ότι στη δεδομένη χρονική στιγμή, «η αισιοδοξία είναι λίγο υπερβολική». Σε ό,τι αφορά στον τελικό προορισμό των υπηκόων της γείτονος που επισκέφθηκαν τη χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Παλακίδης δηλώνει ότι «διαμοιραστήκανε σε Αλεξανδρούπολη, Φανάρι και οι περισσότεροι στη Θάσο. Κάποιοι έχουν σπίτια στην περιοχή της Καβάλας και άλλοι μετακινούνται αυθημερόν. Η είσοδος στη χώρα δεν μεταφράζεται απαραίτητα και σε διανυκτέρευση σε κάποιο ξενοδοχείο», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Παλακίδης.

Λ.Παπαδημητρίου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθρο16 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα (8 Ξάνθη – 1 Ροδόπη)
Επόμενο άρθροΠαύλος Μιχαηλίδης: Προτεραιότητα η επισκευή-δημιουργία νέων πεζοδρομίων σε όλη την Αλεξ/πολη και όχι η επιμονή  της δημοτικής αρχής σε πεζόδρομους.