Σοφία Χύτου – workenter.gr

Μικρή αναβολή έχει πάρει η έκδοση της προκήρυξης για 400 μόνιμους συνοριοφύλακες, παρά την πληροφόρηση των προηγούμενων ημερών ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θα δημοσιευόταν την Παρασκευή (17/1).

Ανώτατη πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόνιζε στο workenter.gr πως ο νέος διαγωνισμός θα δει το φως της δημοσιότητας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Με έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι προσκαλούμενοι για εκπαίδευση Συνοριακοί Φύλακες παρουσιάζονται στα Κέντρα Εκπαίδευσης την ημερομηνία που καθορίζεται με διαταγή του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, φέροντας μαζί τους και τα οριζόμενα είδη.

Η εκπαίδευση των Συνοριακών Φυλάκων διαρκεί τουλάχιστον 3 μήνες. Σε περίπτωση που ο αριθμός των εκπαιδευομένων είναι μεγάλος, μπορεί με την ίδια διαταγή οι εν λόγω εκπαιδευόμενοι να κατανεμηθούν και να εκπαιδευτούν σε περισσότερες της μίας εκπαιδευτικές περιόδους της αυτής εκπαιδευτικής σειράς

Η εκπαίδευση είναι θεωρητική και πρακτική. Η θεωρητική περιλαμβάνει τη διδασκαλία των θεμάτων της διδακτέας ύλης κάθε μαθήματος και η πρακτική την υλοποίηση φροντιστηριακών ασκήσεων και πρακτικών εφαρμογών κατά την εξέλιξη σεναρίων – εικονικών περιστατικών.

Το workenter.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο Συνοριοφυλάκων Έβρου κ. Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά για να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις: «Με μεγάλη αγωνία περιμένουμε την αναμενόμενη προκήρυξη για την πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων στο Νόμο μας. Ελπίζουμε έως το τέλος της εβδομάδας να δημοσιευτεί και να αρχίσει η διαδικασία. Μέσα από αυτές τις προσλήψεις θα συνεχιστεί ο πετυχημένος θεσμός του Συνοριοφύλακα στο Νομό μας. Υποσχόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα στους νέους Συναδέλφους από την πρώτη στιγμή.»

Προηγούμενο άρθροΑντώνης Βαμβακερός: “Ευχαριστώ τον κόσμο που με στήριξε – Επιστρέφω στο Δημοτικό Συμβούλιο – Κάποιοι ήθελαν να με εξοντώσουν πολιτικά…”
Επόμενο άρθροΗλίας Τζιώρας – Αθανάσιος Τσώνης: “H τουριστική προβολή της Περιφέρειας ΑΜΘ στα άμεσα σχεδία μας”