Σε τραγική κατάσταση το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου εξαιτίας του covid-19.
Σε τεράστια υγειονομική κρίση όλη η περιοχή.

Να υπάρξει άμεση ενημέρωση των πολιτών και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των υγειονομικών υπαλλήλων και των πολιτών

Εκτός ελέγχου η διασπορά του covid-19 φαίνεται να είναι στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, το οποίο ουσιαστικά υπολειτουργεί, όπως έχει γραφτεί στον τύπο αφού θετικοί στον ιό είναι περίπου 50 εργαζόμενοι.
Ο τεράστιος αυτός αριθμός κρουσμάτων σε νοσοκομείο, που πρέπει να τηρεί όλα τα μέτρα ασφαλείας, προβληματίζει για την διαχείριση από πλευρά των υπευθύνων.

Αρνητική Πανελλαδική πρωτιά για το Νοσοκομείο του Βορείου Έβρου στα κρούσματα εργαζομένων.

Ενώ στο σύνολο των νοσοκομείων της χώρας υπάρχει ένα ποσοστό της τάξης του 1, 5% των εργαζομένων που έχουν προσβληθεί από τον Κορονοϊό, στο Διδυμότειχο το ποσοστό φτάνει στο 15%. Ένας στους επτά εργαζόμενους έχει προσβληθεί από τον ιό και όπως καταλαβαίνει ο καθένας, αυτός είναι ο λόγος που ουσιαστικά το νοσοκομείο υπολειτουργεί.
Είναι προφανές ότι υπάρχουν παραλείψεις για τις οποίες δεν είναι ώρα να ασχοληθούμε, τώρα προέχει η υγεία όλων των κατοίκων και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινούμαστε όλοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Έβρου παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις της πανδημίας στο νομό.

Είναι ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια για τις αποφάσεις που λαμβάνονται, για να γνωρίζουν οι πολίτες του Έβρου ποια είναι η πραγματική κατάσταση. Η προσπάθεια απόκρυψης γεγονότων δεν συμβάλλει στην ορθή διαχείριση της τεράστιας αυτής κρίσης, η διασπορά στην κοινότητα του Δήμου Διδυμοτείχου και γενικότερα του βορείου Έβρου πρέπει να περιοριστεί.
Συνταγογράφηση των Τεστ και έλεγχος ανίχνευσης του ιού σε όλους τους κατοίκους, όχι μόνο στους εργαζόμενους του νοσοκομείου στους οποίους μάλλον άργησαν να το κάνουν.

Η Τοπική αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Η Ν.Ε Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εχθές το μεσημέρι έκανε έκτακτη τηλεδιάσκεψη με την παρουσία του τομεάρχη υγείας του κόμματος Ανδρέα Ξανθού και της αναπληρώτρια Δώρας Αυγέρη, με την συμμετοχή και της βουλεύτριας στο νομό Νατάσας Γκαρά .
Εμείς αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να κάνουμε άμεσα τηλεδιάσκεψη, με την παρουσία των αρμόδιων τομεαρχων του κόμματος μας, εκπροσώπων φορέων της περιοχής ώστε να διαμορφωθούν άμεσα προτάσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης.

Αλεξανδρούπολη 24-12-20
Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ.
Έβρου

Προηγούμενο άρθροΥπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ η διάθεση των πρώτων κονδυλίων μη επιστρεπτέας ενίσχυσης προς τις επιχειρήσεις λόγω Covid-19
Επόμενο άρθροΈνα ακόμη όμορφο ημερολόγιο για το 2021 είναι έτοιμο από την ομάδα βόλεϊ της Νίκης Αλεξανδρούπολης