Φαίνεται πως το έχουν κάνει σύστημα στον ΣΥΡΙΖΑ και πολλές φορές ξεχνούν πως το κόμμα τους είναι κυβέρνηση. Ίσως θα μπορούσε να πει κάποιος πως αντιδρούν και για την αντίδραση ή απλά διαφωνούν αλλά ταυτόχρονα αρνούνται να υποχωρήσουν για να μην χάσουν τα… comfort που τους δίνει μία θέση στο κόμμα.

Για ακόμα μία φορά ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Πλέον έχουμε χάσει το μέτρημα καθώς είναι σίγουρα η 20η και πλέον φορά που το κόμμα τα βάζει με την κυβέρνηση για κάποια πολιτική που ακολουθεί.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ του οποίου επικεφαλής είναι ο Σπύρος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και της ομάδας των «53», επιτέθηκε την Τρίτη στην κυβέρνηση για την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που προβλέπει τις επαναπροωθήσεις μεταναστών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τμήμα Δικαιωμάτων του κόμματος εκφράζει τις ανησυχίες του για την πρόταση της Τουρκίας και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις σχετικά με το προσφυγικό και ζητά να «αντισταθούμε στο κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων και τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία» καθώς και να «διεκδικήσουμε ασφαλείς διόδους προκειμένου να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες, ενάντια στη λογική της Ευρώπης-φρούριο και των κλειστών διαδρόμων».

Μάλιστα, διοργανώνει δημόσια εκδήλωση-συζήτηση την Τετάρτη στην οποία θα δώσουν το «παρών» ως ομιλητές οι: Δημήτρης Βίτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Συντονιστής του κυβερνητικού έργου για το Προσφυγικό, Καλλιόπη Στεφανάκη, Εκπρόσωπο Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Γιώργος Κοσμόπουλος, Εκπρόσωπος ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και Πάνος Λάμπρου, Μέλος Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνο για τα Δικαιώματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το κοινό ανακοινωθέν μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας μετά τη Σύνοδο Κορυφής, στις 7.03.2016, και κυρίως οι πληροφορίες που διακινούνται για την πρόταση της Τουρκίας, έχει προκαλέσει ανησυχία, αλλά και την οργή των διεθνών οργανισμών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των κινημάτων αλληλεγγύης, κομμάτων, βουλευτών και ευρωβουλευτών.

Η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η Διεθνής Αμνηστία και άλλοι διεθνείς οργανισμοί εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους την έντονη αντίθεσή τους στα σχέδια της ΕΕ απέναντι στους πρόσφυγες και ακολούθως απέναντι στις αρχές της ίδιας της ΕΕ και του διεθνούς δικαίου.

Θεωρούμε ιδιαίτερα κρίσιμη την επόμενη περίοδο μέχρι τη Σύνοδο της 17ης-18ης Μαρτίου, οπότε και θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις, τόσο για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη ζωή, όσο για εκείνους που θα προσπαθήσουν να φθάσουν στην Ελλάδα και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αριστερά κόμματα, συλλογικότητες, πολίτες, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρέπει, με κάθε τρόπο, να κινητοποιηθούμε δυναμικά ενάντια σε λογικές που αρνούνται να σεβαστούν τη Συνθήκη της Γενεύης, το προσφυγικό δίκαιο και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους δικαιούνται διεθνή προστασία, στους ανθρώπους που κατατρεγμένοι από τον πόλεμο, τη φτώχεια και την καταστροφή, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό φτάνουν στην Ευρώπη για να βρουν καταφύγιο. Να αντισταθούμε στο κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων και τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία. Να διεκδικήσουμε ασφαλείς διόδους προκειμένου να υποδεχτούμε τους πρόσφυγες, ενάντια στη λογική της Ευρώπης-φρούριο και των κλειστών διαδρόμων.

Στα πλαίσια αυτών των εξελίξεων διοργανώνουμε δημόσια εκδήλωση-συζήτηση την Τετάρτη 16 Μαρτίου με ομιλητές τους:

Δημήτρη Βίτσα, Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Συντονιστή του κυβερνητικού έργου για το Προσφυγικό
Καλλιόπη Στεφανάκη, Εκπρόσωπο Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Γιώργο Κοσμόπουλο, Εκπρόσωπο ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας
Πάνο Λάμπρου, Μέλος Π.Γ. ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνο για τα Δικαιώματα
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κλειώ Παπαπαντολέων, Δικηγόρος, μέλος του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Μήνυμα στην εκδήλωσή θα στείλει από την Ειδομένη ο διεθνούς φήμης Κινέζος εικαστικός και ακτιβιστής AI WEI WEI.

Η εκδήλωση-δημόσια συζήτηση θα γίνει την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 και ώρα 18.30 στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος)».

Πηγή: koolnews.gr

Διάβασε περισσότερα στο: ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και για το προσφυγικό | Plus: Πολιτική | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Προηγούμενο άρθροO τοίχος της καλοσύνης εγκαινιάστηκε στην Αλεξανδρούπολη
Επόμενο άρθροΣυγκέντρωση τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής για τους πρόσφυγες, απο τον Ερυθρό Σταυρό Αλεξανδρούπολης