Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παύλος Α. Μιχαηλίδης και στελέχη του συνδυασμού της δημοτικής παράταξης “ΑΝΑ.Σ.Α”, επισκέφθηκαν το Α΄ ΚΑΠΗ της Αλεξανδρούπολης.

Συμπερασματικά το ποσοστό των ατόμων τρίτης ηλικίας όχι μόνο στην χώρα μας αλλά παγκόσμια βαίνει αυξανόμενο, όπως αυξανόμενο βαίνει και το προσδόκιμο ζωής. Υποχρέωση του κάθε δήμου είναι να φροντίζει για την όσο το δυνατόν καλύτερη διαβίωσή τους και ένας σημαντικός παράγων για την επίτευξη του σκοπού αυτού είναι η μετεξέλιξη των ΚΑΠΗ, όπως τα ξέραμε μέχρι τώρα. Για την ιστορία, τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, είναι ένας θεσμός που προασπεί τα κοινωνικά δικαιώματα της τρίτης ηλικίας και θεσπίστηκε το 1984 με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Ο Θεσμός αναπτύχθηκε σταδιακά μέσω των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και διευρύνθηκε σε όλη τη χώρα ώστε ως το 2017 να λειτουργούν περισσότερα από 900 κέντρα.

Η πρόταση της δημοτικής παράταξης της ¨ΑΝΑ.Σ.Α.¨, η οποία θα ενταχθεί και στο προεκλογικό της πρόγραμμα, θα είναι η μετονομασία τους σε «Λέσχες Φιλίας και Πολιτισμού».

Σκοπός θα είναι να λειτουργήσουν οι χώροι αυτοί ως κέντρα αλληλεγγύης, εθελοντισμού, εκδηλώσεων λόγου τέχνης κ.λπ. και να είναι δυνατή η εγγραφή ως μελών και συμπολιτών από νεότερες γενιές. Επίσης κρίνεται αναγκαίος και ο εκσυγχρονισμός στον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

Μέριμνά τους η στόχευση στην επιμόρφωση, στην  εξοικείωση των μελών τους με την σύγχρονη τεχνολογία, στην ενημέρωση τους γύρω από τα τεκταινόμενα της δημόσιας ζωής της πόλης, στη διοργάνωση και παρακολούθηση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και ενεργή συμμετοχή σε δημιουργικές δραστηριότητες και ομάδες.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Υποψήφιος δήμαρχος –
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση υπ. Περιφερειάρχη ΑΜΘ Α. Καραγιώργη με τον πρύτανη του Τ.Ε.Ι. Δ. Μπαντέκα
Επόμενο άρθροΤο πρόγραμμα προβολών στον Κινηματογράφο Ηλύσια από 21 έως 27 Μαρτίου 2019