Στην από 21/07/2016 ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Έβρου, Γ. Καϊσα, Ν. Γκαρά, και Δ,Ρίζου, στην οποία βάλουν κατά πάντων, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν  την απουσία τους από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, απαντούμε με το παρακάτω δελτίο τύπου, το οποίο συντάξαμε μετά την Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας που πραγματοποιήθηκε στις 27/07/2016 με θέμα την παραπάνω ανακοίνωση των Βουλευτών.

 

Λέμε λοιπόν ότι η αλήθεια δεν φιμώνεται επειδή ενοχλεί.

 

Τα Μ. Μ. Ενημέρωσης του Ν. Έβρου και όχι μόνο, τα τελευταία έξι χρόνια δίνουν βήμα στο Σωματείο Εργαζομένων Διδ/χου αλλά και στους φορείς του Β Έβρου, για αναδείξουν τα προβλήματα και την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει  το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου από τις πολιτικές που ασκήθηκαν και ασκούνται από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών στην Δημόσια Υγεία και ενημερώνουν αντικειμενικά για όλα τα παραπάνω τους κατοίκους του Ν. Έβρου.

Για τον καταλογισμό ευθυνών που έγινε από τους τρεις βουλευτές στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, για αφωνία σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος όλα τα προηγούμενα έτη στα οποία απαξιώθηκε πλήρως το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου:

Θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2012, όταν με απόφαση του Υπουργού Υγείας διασυνδέθηκε το Νοσοκομείο  Διδ/χου με αυτό της Αλεξανδρούπολης, πρώτοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μας, με μια σειρά κινητοποιήσεων, στις οποίες οι πολίτες και οι φορείς του Β. Έβρου συμμετείχαν και στήριζαν, βρήκαν απέναντι σε αυτήν την απόφαση και προειδοποίησαν για τις συνέπειες της.

Θυμίζουμε επίσης ότι στις κινητοποιήσεις αυτές η κα  Γκαρά έκανε ρεπορτάζ ως μαχόμενη δημοσιογράφος

Οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος μας με τα έξι χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό στο σύνολο τους, έχουν έμπρακτα αποδείξει ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί χάρις στο φιλότιμο και τις υπεράνθρωπες  προσπάθειες όλων τους και συνεχίζουν, και τα νόμιμα δικαιώματα τους δεν θα τα εξαργυρώσουν στις πλάτες του καταπονεμένου λαου του Β. Έβρου, εφαρμόζοντας αποφάσεις που αναστέλλουν την λειτουργία του.

Ο κύριος στόχος μας είναι η ισότιμη προσφορά υπηρεσιών  υγείας σε όλους τους πολίτες.

Ως εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου ενδιαφερόμαστε κατά το πλείστον για την επίλυση των προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας  και αιτούμεθα την αξιοπρεπή αντιμετώπισή μας.

Αγωνιζόμαστε για την αυτονομία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου που θα παρέχει ασφάλεια στους κατοίκους που συνειδητά επέλεξαν να ζήσουν στον ακριτικό Β. Έβρο.

 

Με τιμή

Σωματείο Εργαζομένων

Νοσοκομείου Διδ/χου

Προηγούμενο άρθροΤο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου αναλαμβάνει τη νοσηλευτική κάλυψη των εργαζομένων του αγωγού ΤΑΡ
Επόμενο άρθροH 8η NOA Regatta “άνοιξε πανιά” στην Αλεξανδρούπολη!