ΠΡΟΣ

Το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης

Κοιν.: Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Κοινοποίηση : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.

Κκ. Συνάδελφοι,

Την 16η Φεβρουαρίου  2022 ακούσαμε όλοι τις δηλώσεις  του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό StatusRadio 94.2 σχετικά με τη δυτική χερσαία ζώνη. Φάνηκε για μια ακόμη φορά η λανθασμένη και αναποτελεσματική οπτική των αυτοδιοικητικών  που χειρίστηκαν το όλο θέμα.   Εδώ και δύο χρόνια που είμαι στη θέση του συμβουλίου έχω κοινωνήσει   δια ζώσης   και με έγγραφα (https://ermiss.blogspot.com/2019/09/blog-post_30.html) σε όλα τα αυτοδιοικητικά στελέχη ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε για τη χερσαία ζώνη και ότι θα πρέπει σύσσωμοι   να τη διεκδικήσουμε, ώστε να έρθει σε πλήρη κυριότητα στον Δήμο.

Δεν θέλω να αναφερθώ  στα λάθη του παρελθόντος, ούτε και στο αίτημα του Δημάρχου, ούτε και σε εκείνους που τώρα βγαίνουν να πουν αυτά που δεν έκαναν και έπρεπε να είχαν κάνει. Δεν θέλω να συμβάλω περεταίρω στον ευτελισμό της αυτοδιοικητικής εικόνας που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια και αποθαρρύνει τους νέους να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση.

θεσμικά έχουμε μερίδιο ευθύνης, αν δεν αντιδράσουμε άμεσα.   Επισημαίνω δε   ότι  δεν καταθέτω συγκεκριμένη πρόταση αντίδρασης και διεκδίκησης, γιατί η πρόταση πρέπει να διαμορφωθεί από το σώμα.

Για τους λόγους αυτούς

Ζητώ

Να συγκληθεί έκτακτα το Συμβούλιο  δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το ως άνω θέμα και να ληφθεί κοινή απόφαση για το σχέδιο δράσης και διεκδίκησης – αν χρειαστεί και δυναμικών δράσεων – η οποία θα διαβιβαστεί στον Δήμαρχο, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον Υπουργό Ναυτιλίας.  

 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ

Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης & Μέλος του Δ.Σ. ΤΙΕΔΑ Α.Ε

Προηγούμενο άρθροΚαλή επιτυχία Δήμητρα! 
Επόμενο άρθροΝτόρα Μπακογιάννη: Η τοποθέτησή Τσίπρα για την Αλεξανδρούπολη και τις βάσεις ήταν μια έκπληξη για όποιον γνωρίζει τι διαπραγματευόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην εξουσία