Ο σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης (μέλος ΟΓΕ) καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή για την απαράδεκτη και απάνθρωπη απόφασή της να διπλασιάσει και να τριπλασιάσει (ανάλογα με το οικογενειακό εισόδημα) τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς για όλες τις οικογένειες που τα παιδάκια τους δεν μπήκαν στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ. Παράδειγμα, μία οικογένεια που πέρυσι πλήρωνε 15 ευρώ τροφεία το μήνα φέτος, χωρίς καμία αλλαγή στο εισόδημα, πληρώνει 50!!! Μία οικογένεια που πλήρωνε πέρυσι 45 φέτος πληρώνει 90!!!

Διανύοντας το 3ο και πιο βάρβαρο μνημόνιο, με την καταιγίδα φόρων που περιλαμβάνει, με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα των 400 και (βαριά) 500 ευρώ, με τις συμβάσεις πεντάμηνου που σπάνε κόκαλα στις νέες γυναίκες, τις μειώσεις μισθών στις εργαζόμενες του δημόσιου τομέα με το νέο μισθολόγιο από 1/1/16, την ανεργία που μαστίζει, τις υπέρογκες δαπάνες σε υγεία που καλείται να πληρώσει η κάθε εργαζόμενη από την τσέπη της για κείνη και τα παιδιά της (χαρακτηριστικό παράδειγμα το εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα που κοστίζει 200 ευρώ!!! και δεν καλύπτεται από τα ταμεία), έρχεται τώρα η δημοτική αρχή να δώσει και άλλο χτύπημα στα ήδη ρημαγμένα νοικοκυριά.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μας εκπλήσσει η απόφαση αυτή.

Όταν έχεις μια δημοτική αρχή που αποδέχεται όλη την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και πίνει νερό στο όνομα της ΕΕ, τότε ξέρεις ότι αφού αυτοί προστάζουν, εκείνη θα υλοποιήσει με ευκολία τη διάλυση όλων των κοινωνικών δομών του δήμου, δεν θα έχει την παραμικρή δυσκολία να φορτώσει όλο το βάρος της κρίσης στις λαϊκές οικογένειες. Η μόνη «ανθρωπιστική» τους πράξη είναι ότι τάχα θα στηρίξουν την ακραία φτώχια, με άλλα λόγια θα τα πάρουν από τους φτωχούς για να τα δώσουν στους φτωχότερους και να μοιραστούμε τη φτώχια μας.

Μας λένε ότι τα λεφτά του ΕΣΠΑ μειώθηκαν και γι’ αυτό έχουμε αυτό το «πρόβλημα». Ας μην κρυβόμαστε… το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, είναι καθαρά πολιτικό, έχει να κάνει με το αν βάζεις πάνω από όλα τις λαϊκές ανάγκες ή όχι. Γιατί σε άλλους δήμους (πχ Πάτρα) η δημοτική αρχή αποφάσισε να δώσει ένα δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές των σχολείων, χωρίς λίστες και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια; Συνέχεια ακούμε το «δεν έχουμε λεφτά».

Να τα βρούνε λοιπόν τα λεφτά,

δεν θα το φορτωθούν οι λαϊκές οικογένειες και αυτό στην πλάτη!

Ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης (μέλος ΟΓΕ) απευθύνεται σε όλες τις μητέρες, εργαζόμενες ή άνεργες, στις γιαγιάδες που κάθε πρωί πηγαίνουν τα παιδάκια τους στο σχολείο, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους και καλούμε να συναντηθούμε την Παρασκευή 16/10/2015, στις 9.30 το πρωί μπροστά στο δημαρχείο για να συναντήσουμε το δήμαρχο και να εκφράσουμε το αίτημά μας να μην αυξηθούν τα τροφεία.

Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, με τον Πρόεδρος της Εγνατία Α.Ε., κ. Χρίστο Βάρδα
Επόμενο άρθροΝέο καθεστώς για ψωμί, γάλα και εκπτώσεις